Startuje desátý ročník Logické olympiády

Mensa ČR pořádá pro děti a mládež jubilejní ročník Logické olympiády, v níž o úspěchu nerozhodují znalosti a vědomosti, ale logické uvažování, pohotovost, představivost a rychlost úsudku.

dezinfekce

Registrace do soutěže, která se koná pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové, probíhá až do konce září. 

Na rozdíl od jiných oborových soutěží nabízí Logická olympiáda úlohy nezávislé na úrovni vzdělání, a proto se jí mohou účastnit děti a mládež ve věku od 3 do 20 let.

„Daří se nám přivést děti a mládež blíže k logickým úlohám a významným úspěchem bývá i odhalování skrytých talentů, k čemuž potřebujeme i spolupráci škol a pokud možno zapojení celých školních tříd plošně,“ vysvětlil místopředseda Mensy ČR Petr Čavojský.

Soutěž je pořádána v pěti věkových kategoriích. Jen v loňském roce se do ní v Karlovarském kraji zapojilo na 2166 žáků a studentů.

„Zájemci se mohou registrovat na webových stránkách zde, a to až do 30. září 2017, od října pak začíná základní kolo soutěže. To opět proběhne on-line, přihlásit se a soutěžit je možné z kteréhokoliv počítače připojeného k internetu. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do krajských kol a následně do celorepublikového finále, které se uskuteční koncem listopadu v Praze a v němž budou děti soutěžit o hodnotné ceny,“ upřesnil Čavojský.

Díky partnerům, kterými jsou hlavně města a firmy, se daří zajistit odpovídající ceny pro soutěžící. V krajském kole si každý odnese malou pozornost a většina i hodnotnou deskovou hru.

„Deskové hry dokáží úžasným způsobem dostat děti od počítačů a dokáží rozvíjet sociální cítění a logické uvažování,“ dodal Čavojský.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy