Sokolovsko: Zfalšovali maturitní vysvědčení

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebska a Sokolovska ve věku 24 a 36 let, které obvinili ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny.

dezinfekce

Šestatřicetiletý muž měl být zaměstnán jako manažer u jedné z pojišťoven s pobočkou na Sokolovsku. Pojišťovna měla vyhlásit výběrové řízení na pozici obchodního zástupce na této pobočce, o které se měl ucházet čtyřiadvacetiletý muž, i když nevlastnil maturitní vysvědčení, které bylo pro přijetí potřeba. Starší muž ho měl tedy pozvat na pohovor. Při jednom z pohovorů mu měl poskytnout stejnopis svého maturitního vysvědčení zřejmě za účelem vytvoření falsifikátu, který měl jeden z mužů s pozměněnými údaji vytvořit. 

Vytvořený falsifikát měl poté šestatřicetiletý muž vyfotit a odeslat ze svého mobilního telefonu jedné ze zaměstnankyň společnosti, která se kontrolou materiálů zabývá. Ta vzhledem ke špatné kvalitě fotografie požádala o fyzické předložení vysvědčení. Poté měl tedy nechat vysvědčení úředně ověřit a odeslat jej fyzicky. Po přijetí bylo jednou z odpovědných zaměstnankyň zjištěno, že je maturitní vysvědčení falsifikát.  

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy