Sokolovsko: Seniorce způsobila škodu přibližně 170 tisíc korun

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

dezinfekce

Obviněná žena se měla začátkem roku 2021 seznámit s osmdesátiletou ženou, která sháněla kosmetické služby. Doporučena jí byla právě obviněná čtyřicetiletá žena, která tyto služby poskytuje. Poté se obě ženy domluvily na podmínkách. Následně za starší ženou měla pravidelně docházet, jak domů, tak do domu s ošetřovatelskou péčí na Sokolovsku, kde byla osmdesátiletá žena od října roku 2021 hospitalizována.

Starší žena jí měla požádat, jestli by jí nemohla pomoci se zaplacením poplatků za pobyt v domě s ošetřovatelskou péčí. Poté, co obviněná žena souhlasila, obdržela platební kartu společně s PIN kódem. Domluvené platby za ubytování uhradila, ale bez vědomí poškozené ženy provedla několik dalších výběrů z bankomatu a převodů finančních prostředků na bankovní účet. 

Čtyřicetiletá žena měla od první poloviny října roku 2021 do první poloviny března letošního roku provést nejméně šestnáct výběrů hotovosti z bankomatu a devět převodů finanční hotovosti na bankovní účet. Svým jednáním měla způsobit celkovou škodu přibližně 170 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí čtyřicetileté ženě trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobila větší škodu. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy