Sokolov: Proběhl 1. ročník Bahňáku pro psy (TV Západ)

Přesně týden po adrenalinovém závodě Bahňák se v sokolovské lokalitě Jižní lom odehrála jeho varianta pro psy a jejich majitele. Závod s názvem Mud dog race přilákal téměř dvě stovky účastníků. Akci pořádal spolek Živé Sokolovsko ve spolupráci s Městským domem kultury.

dezinfekce

„My jako spolek fungujeme už od roku 2016. Pořádáme několik menších akcí a rozhodli jsme se, že když funguje vlastní Bahňák, proč nezkusit Bahňák s pejsky. Dohodli jsme se s „bahňákotvůrci,“ zda nám tuto úžasnou trať půjčí. Půjčili, tak jsme šli do Bahňáku pro psy. V podstatě se může zúčastnit kdokoliv se svým pejskem. Pes musí být samozřejmě ovladatelný, starší jednoho roku. Neradi bychom zde nějakého pejska zdravotně „odkouřili“ hned v počátku jeho života. Takže, pokud je pes ovladatelný, s páníčkem sehraný, zvládnou dnes docela teplé počasí a trať, tak se samozřejmě mohou zúčastnit,“ popsala Iveta Müllerová ze spolku Živé Sokolovsko.

Účast na vůbec prvním ročníku soutěže organizátory příjemně potěšila.

„Hodně nás to překvapilo. Čekali jsem 50, 60 místních závodníků. Máme zde tým z Německa, týmy ze Slovenska a jinak z celé České republiky. Trať, vzhledem k tomu, že jsme zjistili, že dnes bude trošku víc tepleji, jsme malinko zkrátili. Má kolem 4 kilometrů. Samozřejmě jsou zde závodníci, kteří běží na čas, takže jsou zde řekněme po 40 minutách. Pak jsou zde závodníci, kteří si opravdu užívají ty překážky, bláto, takže dorazí třeba kolem hodinky,“ přiblížila Müllerová. 

V cíli účastníci získali pamětní medaile a diplomy. Připraveno bylo i pití a občerstvení. Na akci nechyběl také fotostánek, prodej potřeb pro chovatele a sprchy. Reakce návštěvníků i účastníků byly veskrze pozitivní.

„Potěšily mě. Samozřejmě se vždy najde, nechci říci kritik, ale někdo, kdo např. někde zabloudí. Je to první ročník, takže je určitě co zlepšovat. Jsou to pro nás dobré podněty. Ale zatím spoustu nadšených závodníků, kteří doběhnou celí od bláta, jsou nadšeni, že si to užili a to je pro nás asi nejvíc,“ dodala členka Živého Sokolovska Iveta Müllerová.

Jak to vypadalo na trati nejlépe vynikne bez komentáře.

Zajímavé informace, fotografie a komentáře návštěvníků najdete na facebookových stránkách spolku Živé Sokolovsko a stránce události Mud Dog Race 2019.

https://www.facebook.com/zivesokolovsko/ 
https://www.facebook.com/events/524494751385370/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy