Sokolov: Poděkování zdravotníkům

V první jarní koronavirové vlně pro nás byli zdravotníci hrdiny, kteří stáli v první linii boje proti neviditelnému, ale o to zákeřnějšímu nepříteli. Zdravotníkům se večer tleskalo z oken, lidé věšeli na ohrady transparenty s poděkováním, do nemocnic posílali dary. A to byl přírůstek covid pozitivních jen několik stovek za den. I přesto byli zdravotníci pod velkým tlakem.

dezinfekce

"Přitom jsme doufali, že se snad něco takového nebude opakovat. Jenomže marně a podzimní denní růst pozitivních jsme počítali na tisíce, rekordy padaly. Stejně s tím ale úměrně rostl rovněž tlak, jemuž byli lékaři, zdravotní sestry, ošetřovatelky nebo sanitáři v nemocnicích vystaveni. Bohužel, vlna solidarity a poděkování zdravotníkům za jejich práci, tolik zřetelná při první koronavirové vlně, se už jakoby tak trochu vytratila," uvádí na svých stránkách město Sokolov. 

"To, co zdravotníci dělali, a čemu byli tentokrát vystaveni, začali mnozí lidé brát jako běžný standard. Jenomže i kdybychom s koronavirem bojovali měsíce, což si samozřejmě nikdo z nás nepřeje, stále v případě zdravotníků rozhodně o standardní práci nepůjde. Proto není od věci, abychom jim stále připomínali, že o nich víme, že víme o tom, co pro nás dělají, že víme o tom, kdo je takříkajíc nejvíce na ráně a komu reálně hrozí onemocnění přitom, když se starají o potřebné lidi. Poděkovat někomu za odvedenou práci, to se nám nesmí omrzet a nesmí to zevšednět. Tak, jako si každý den popřejeme dobré ráno, a nepřijde nám to divné, tak bychom měli každý den poděkovat všem zdravotníkům, že bojují s koronavirem o naše životy," uvádí dále.

“Zdravotníci někdy musí obětovat svůj vlastní osobní život, aby mohli pomoci druhým. Jsou tu pro nás, když je nám nejhůř. Když nás něco bolí, když se bojíme o život svůj, nebo svých blízkých. Mějte to, prosím, na mysli,” uvedla starostka města Renata Oulehlová.

"Zdravotnický personál nemocnic, včetně té naší, sokolovské, se často potýká s obrovskou únavou, vyčerpáním a stresem. Za všechno, co pro nás dělají, zdravotníkům děkujeme, děkujeme a děkujeme," dodává město Sokolov.

„Poděkování zdravotníkům je na místě, jejich práce je v tomto čase velmi náročná, vysilující a často na hranici možností. Naplno se mohou věnovat své práci i díky zajištěnému hlídání předškolních a školních dětí v Domě dětí a mládeže Sokolov. Děkujeme všem, že dodržují nastavená pravidla a chrání nejen sebe, ale i ostatní před šířením viru, aby počty nemocných již nestoupaly. Potřebujeme všechny zdravotníky na svých místech a přejeme si, aby zůstali zdraví. Jinak je obdivuhodné, jak se zdravotníci celého kraje semkli a skvěle spolupracují,” poznamenal Ing. Jaroslav Kratochvíl, ředitel Nemocnice Sokolov.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy