Sokolov: O studium vojenské školy projevilo zájem 71 budoucích studentů

Karlovarský kraj počítá pro příští školní rok 2020/2021 s otevřením pobočky Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany Moravská Třebová v Sokolově.

dezinfekce

Zájem o studium zatím projevilo 71 žáků z Karlovarského, Plzeňského a Ústeckého kraje. Téměř polovina z nich má za sebou potřebné lékařské vyšetření a také přijímací zkoušky "nanečisto," které měly mimořádně velký ohlas.

Další zájemci mohou ještě do 15. února navštívit rekrutační místa Armády ČR, aby tak před odesláním přihlášky stihli absolvovat lékařské vyšetření ve vojenské nemocnici. Přihlášku ke studiu spolu s posudkem o zdravotní způsobilosti musí zájemce odeslat do 1. března 2020.

„I když se nám v uplynulých dvou letech nepodařilo získat pro studium vojenské školy v Sokolově potřebný dostatek uchazečů, kteří by zvládli úspěšně projít přijímacím řízením, nevzdali jsme to. A jak je vidět, počet zájemců letos signalizuje, že je o studium opravdu zájem. Mnozí z nich se byli podívat přímo v Integrované škole technické a ekonomické během Dnů otevřených dveří. Zájemci o studium se na vlastní oči mohli přesvědčit, co je čeká – vedle moderního zázemí především zajímavé studium, v jehož průběhu mohou získat řidičský průkaz skupiny B a další profesní osvědčení, a navrch měsíční prospěchové stipendium. Chtěl bych vyzvat i ostatní budoucí středoškoláky, pokud se ještě nerozhodli, kde chtějí studovat, aby zvážili budoucí uplatnění v armádě,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Budoucí žáci vojenské školy nastoupí do čtyřletého denního studia oboru Strojírenství se zaměřením především na technické předměty a anglický jazyk. Dubnové přijímací zkoušky se konají z českého jazyka, matematiky a tělesné výchovy. Chlapci budou hodnoceni v běhu na 1000 metrů a ve shybech, děvčata rovněž v běhu na 1000 metrů a na rozdíl od chlapců pak ve šplhu na tyči.

Veškeré potřebné informace najdou zájemci na stránkách školy.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: Vojenská střední škola a Vyšší odborná škola Ministerstva obrany v Moravské Třebové


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.02.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy