Sokolov: Další část lesoparku pod Hardem prokoukla

Druhá etapa regenerace území v lesoparku mezi rozhlednou Hard a ulicí Heyrovského skončila. Po revitalizaci dlouhodobě neudržovaného území bez výrazných pěstebních zásahů celá lokalita pořádně „prokoukla.“ Akce s názvem Regenerace lesoparku pod rozhlednou Hard – 2. etapa začala vloni na podzim a vyžádala si náklady 1,7 milionu korun bez DPH. V této ceně je rovněž následná tříletá péče zajišťovaná firmou KHL-EKO, která projekt realizovala.

dezinfekce

Od loňského října přišlo na řadu kácení některých dřevin. Dřeviny byly káceny na základě rozhodnutí orgánu ochrany přírody a kromě jiného došlo na kácení náletových dřevin, které byly defektní či jinak nevhodné pro budoucí porost. V lokalitě zůstaly perspektivní, hlavně dlouhověké dřeviny. V první fázi bylo naplánováno ošetřování hodnotných dřevin a odstraňování křovin. Mezi bytovými domy zmizely neperspektivní dřeviny, došlo také na náhradní výsadbu stromů a keřů v prostoru revitalizovaného území. Vznikly nové záhony a travnatá plocha pod hřbitovem. Na stromech je umístěno dvacet budek pro ptáky. Akci měl na starost odbor správy majetku Městského úřadu Sokolov.

Sokolovský vrch Hard označovaný též jako Hartenberg či Hartberg se nachází v intravilánu města a vytváří přirozenou spojnici mezi centrem Sokolova a sídlištní zástavbou Michal. Jedná se o prostor městského lesa, kde ovšem v minulosti chyběly výchovné zásahy a spontánně se rozšířily nálety dřevin. V první etapě prací byla revitalizována část prostoru pod rozhlednou a areálem nemocnice. 


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.06.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy