Region: Policisté zrealizovali semináře ve zdravotnických zařízeních

V návaznosti na proběhlé události v Ostravě policisté z odboru služby pořádkové policie ve spolupráci s oddělením psychologických služeb Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zrealizovali během měsíce ledna a února v pěti nemocnicích v Karlovarském kraji semináře pod názvem „Ozbrojený útočník ve zdravotnickém zařízení.“

dezinfekce

Tyto semináře byly určeny pro zdravotnický personál. Doporučené postupy jak reagovat a postupovat při mimořádných událostech se během seminářů dozvědělo bezmála 200 zaměstnanců.

Účastníci se seznámili s nejznámějšími případy útoků v České republice, typologií útočníků a především s postupem, jak se zachovat v okamžiku útoku. Důležité byly také informace v podobě vodítek vedoucích k identifikaci potencionálního útočníka ve zdravotnickém zařízení. Dále nechyběly ani rady a doporučení na přijetí systémových a technických opatření, která by v případě reálného útoku minimalizovala možné škody a usnadnila práci složek IZS.

Všechna zdravotnická zařízení tyto semináře uvítala a zúčastnění zaměstanci seminář se zájmem poslouchali.

Například se dozvěděli, že při útoku tzv. aktivního útočníka je důležité dodržet pravidlo U S B:  UTÍKEJ, SCHOVEJ SE, BOJUJ.

V rámci ochrany měkkých cílů bude Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje spolupracovat s Karlovarskou krajskou nemocnicí.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy