Region: Dvě události - požár ovčína a lesa

"V pátečních večerních hodinách jsme byli povoláni k požáru ovčína v obci Brložec na Toužimsku. Na úspěšné likvidaci požáru se společně s HZS podílely jednotky sborů dobrovolných hasičů z Toužimi, Štědré a Žlutic. Děkujeme, že nám i v této nelehké době kryjete záda," uvádí na svých facebookových stránkách HZS Karlovarského kraje.

dezinfekce

Dále hasiči v pátek, ale odpoledne, likvidovali požár lesního porostu u Karlových Varů. Hořet začalo v místech, kde probíhá těžba dřeva a pálení klestu. Zásah komplikoval rozsah požáru, letos zatím největší, a především komplikovaný terén. Hořelo v prudkém svahu pod Vyhlídkou Rusalčina chata. Bylo nutné nasadit velké množství techniky a zasahujících hasičů, hadicové vedení bylo potřeba natáhnout na velkou vzdálenost.

Na místě zasahovali hasiči z devíti jednotek, vyhlášen byl II. stupeň požárního poplachu. Požár dostali hasiči pod kontrolu ve večerních hodinách s tím, že i v následujících dnech zde budou probíhat kontroly. V sobotu ráno při kontrole hasiči našli jedno ohnisko, které dohasili.


Zdroj: fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.04.2021 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy