Prskavec chce dvě medaile z Paříže

Jiří Prskavec sní o zisku dvou olympijských medailí ve dvou různých disciplínách na hrách v Paříži, inspirován úspěchem Jessiky Foxové. Po zlatě v kajaku na olympiádě v Tokiu se soustředí také na kánoi.

dezinfekce

Jiří Prskavec se stále nevzdává svého snu o zisku dvou olympijských medailí ve dvou různých disciplínách na nadcházejících hrách v Paříži. Inspiraci čerpá z úspěchu Australanky Jessiky Foxové, která v Tokiu triumfovala na kánoi a v kajaku získala bronz.

Před třemi lety v Tokiu vyhrál Prskavec olympiádu na kajaku a rozhodl se zkusit štěstí také na kánoi. Jeho úsilí se vloni vyplatilo, když překvapil vítězstvím v domácí kvalifikaci, což zopakoval i letos. Stále tak zůstává ve hře o olympiádu v kategorii C1.

'Pro mě je hlavní prioritou kajak. Věřím, že mám velkou šanci na medaili,' vysvětluje. 'Na kánoi se beru jako nováček. Původně jsem to bral jako doplněk a něco, co mě baví, mělo mi to pomoct na kajaku. Po dvou letech jsem však zjistil, že bojuji o olympijské hry, což je skvělé, ale nerad bych tomu dával větší význam, než to má. Hlavní je, že mě to baví a naplňuje.'

Prskavec má před mistrovstvím Evropy tříbodovou ztrátu na Lukáše Rohana, stříbrného olympijského medailistu z Tokia. Aby se do Paříže kvalifikoval, potřebuje být v Tacenu nejlepším Čechem na kánoi a k tomu získat některou z medailí.

Evropský šampionát bude pro Prskavce také ostrou zkouškou na program dvou disciplín v Paříži. V Tacenu ho čeká ve čtvrtek kvalifikace na kajaku, v pátek kvalifikace na kánoi, v sobotu semifinále a finále kajaku a v neděli rozhodující boj na kánoi.

'V ideálním případě by to byla generálka na olympiádu, ale skutečnost je jiná. Je to příprava, protože do olympiády pojedu jen dva závody – mistrovství Evropy a Světový pohár v Praze – Troji,' říká Prskavec. 'Doufám, že se v Tacenu ukáže, že mám natrénováno dobře. Cítím se výborně a doufám, že se to projeví. Pak se vrátím do přípravy a budeme časovat formu k olympiádě.'


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024