Připravte si žádosti, kraj vyhlásil dotační programy v oblastech vzdělávání, kultury a sportu

Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zářijovém zasedání schválilo vyhlášení dotačních programů v oblastech jako je vzdělávání, sport a kultura. Žadatelé se již nyní mohou seznámit s podrobnými pravidly jednotlivých dotačních programů na webu kraje, přičemž příjem žádostí bude spuštěn v druhé polovině měsíce října.

dezinfekce

„Na zastupitelstvu kraje jsme schválili vyhlášení prvního velkého balíku dotačních programů pro příští rok, které nás čeká nyní na podzim. Z dotačních titulů mohou žadatelé čerpat prostředky například na doplnění potřebného vzdělání v oboru sociální práce, zvýšení lékařské odbornosti prostřednictvím absolvovaní doktorského studia, podpořen bude také sport, a to nejen ten vrcholový, velká část peněz bude uvolněna na modernizaci zázemí a sportovišť a konání jednotlivých sportovních akcí, rozdělíme rovněž peníze na obědy dětem do škol a v neposlední řadě budeme dotace směřovat do oblasti kultury, kde podpoříme obnovu kulturních památek, kulturní aktivity, infrastrukturu památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a vzdělávání dětí a mládeže v kultuře. U některých dotačních programů navíc došlo k navýšení alokace, což je velmi pozitivní zprávou pro žadatele, protože budeme moci podpořit více žádostí ve větším objemu peněz,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek, který má v gesci oblast správy majetku a investic.

Veškeré potřebné informace o jednotlivých dotačních programech najdou zájemci na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“.  Kraj také chystá seminář k programu na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí, kde se zájemci dozví podrobnosti o vyhlašovaném dotačním titulu i to, jak být se svojí žádostí úspěšný a na co si dát při její přípravě případně pozor. Akce se uskuteční 9. října 2023 od 15:00 hodin v zastupitelském sále na Krajském úřadě Karlovarského kraje, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary.

Přehled vyhlášených dotačních programů s termínem příjmu žádostí:

16. října 2023

Program na podporu vzdělávání dětí a mládeže v kultuře:

17. října 2023

Obědy do škol v Karlovarském kraji 2023/2024 a 2024/2025

Podpora studentů VOŠ - obor vzdělání 75-32-N/01 Sociální práce

Program na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí

Program na podporu kulturních aktivit

Program na podporu infrastruktury památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

Program na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu

Program na podporu sportovních akcí

Program na podporu sportovních aktivit

Program na podporu údržby a obnovy sportovních zařízení

Program na podporu vrcholového sportu

24. října 2023

Stipendijní (dotační) program pro studenty doktorského studia lékařských fakult

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.09.2023 12:43




0 +
 

Hlavní zprávy