Potůčky: Obec zvítězila v třídění odpadu

Velké blahopřání Karlovarského kraje putuje do Potůčků, které zvítězily ve své kategorii v 16. ročníku soutěže v třídění odpadu s názvem O Křišťálovou popelnici.

dezinfekce

Stejně jako v minulých letech byla i tentokrát soutěž určena všem obcím ČR zapojeným v systému EKO-KOM a soutěžilo se ve třech kategoriích. Do užšího výběru soutěže za rok 2019 postoupilo 66 nejlepších měst a obcí – pět zástupců z každého kraje a hlavní město Praha. Ocenění získaly 3 nejlepší obce a města z každé kategorie a z těch vítězných vzešel i absolutní vítěz. Kategorii obcí do 500 obyvatel ovládly tentokrát Potůčky z našeho kraje.

Krajský radní Karel Jakobec poděkoval vedení obce v čele se starostou Vlastimilem Ondrou a jejím obyvatelům.

„Z vítězství obce Potůčky máme velkou radost, je to důkaz toho, že vedení obce i její obyvatelé berou třídění odpadu jako samozřejmou věc. A musím dodat, že díky dlouholeté spolupráci se společností EKO-KOM se daří zlepšovat výsledky v třídění odpadu po celém našem regionu,“ uvedl Karel Jakobec. 

V kategorii obcí od 501 do 5 000 obyvatel zvítězily Vigantice a v kategorii nad 5 001 obyvatel dosáhl na vítězství Vimperk. Jihočeský Vimperk se stal zároveň absolutním vítězem 16. ročníku.

Květiny, malé křišťálové popelnice a v případě vítězů i šeky s finanční odměnou předali nejlepším obcím a městům představitelé pořádající společnosti EKO-KOM přímo na radnicích jednotlivých obcí a měst.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.11.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy