Památka zesnulých vyláká na silnice sváteční řidiče

Památka zesnulých tzv. Dušičky připadají na datum 2. listopadu, lidé ale navštěvují blízké, kteří nejsou již bohužel mezi námi na místech posledního odpočinku i s týdenním předstihem a mnohdy i několik dní poté. Sychravé podzimní počasí ještě toto smutné období dokresluje.

dezinfekce

Začíná se brzy stmívat a stále častěji se setkáváme s mlhami či s deštěm. I přesto však nesmíme zapomínat na svou bezpečnost, bezpečnost našich blízkých a zapomínat nesmíme ani na své osobní věci, které bychom měli mít neustále pod dohledem.

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje by rádi varovali občany, aby si při návštěvě hřbitovů či dalších pietních míst dávali pozor na své osobní věci a zejména, aby nenechávali cenné věci, jako jsou peněženky, mobilní telefony či kabelky a další příruční zavazadla ve svých vozidlech. Auto opravdu není trezor a k vykradení Vašeho vozu stačí zkušeným pachatelům této trestné činnosti, jen malý okamžik k tomu, aby se do Vašeho vozidla vloupali a Vaše osobní věci odcizili. 

Právě v těchto pochmurných dnech vyjíždí do ulic i sváteční řidiči. Jsou to řidiči, kteří vytahují svá vozidla z garáží jen při různých svátečních příležitostech, jakými jsou například právě návštěvy hřbitova. Sváteční řidiče může překvapit hustota provozu, agresivita ostatních řidičů či špatné povětrnostní podmínky. V případě, že se s nimi v silničním provozu potkáte, dodržujte od nich dostatečný odstup a buďte obezřetní, protože právě tito řidiči mohou být pro ostatní účastníky provozu hrozbou.

Všechny řidiče pak mohou zaskočit v okolí hřbitovů a dalších pietních míst kolony stojících vozidel mířící právě na tato místa či problém s parkováním, protože na těchto místech jsou parkovací stání mnohdy omezena. Proto dobře zvažte čas a dobu návštěvy těchto míst. V případě, že se i přes policejní rady stanete obětí trestného činu či účastníkem dopravní nehody, volejte bezplatnou linku 158.

nprap. Mgr. Věra Hnátková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy