Ostrov: Veverky v zámeckém parku a jejich krmení

Město Ostrov v nedávné době pořídilo pro veverky v zámeckém parku budky, aby se zde mohly nerušeně rozmnožovat a měly se kam schovat. Veverky mají k dispozici krmítka ve výšce, kam na ně nemohou dosáhnout různí predátoři ze světa zvířat. Krmítka jsou doplňována vhodným krmením správcem zámeckého parku.

dezinfekce

"Abychom umožnili i Vám, občanům města Ostrov či návštěvníkům, přilepšit veverkám či případně zažít pohled na veverku při hodování, umísťujeme 6 ks krmítek v zámeckém parku do takové výše, abyste mohli krmení doplnit i Vy nebo Vaše děti. Kromě vlašských a lískových oříšků, které musí být nesolené, neslazené atd., můžete veverkám dopřát i slunečnicová a dýňová semínka, bukvice či jedlé kaštany, přidat můžete i kousek sušeného ovoce jako jsou křížaly nebo sušené banány. Při dokrmování jakéhokoliv druhu zvířete se musí dbát na to, aby potrava nebyla zkažená, plesnivá apod.," uvádí na svých stránkách město Ostrov. 

"Pokud zrovna s sebou nebudete mít na procházce nějaký pamlsek určený pro veverky, nevadí. V brzké době bude možno za malý obnos koupit krmivo určené přímo veverkám ze dvou automatů, které budou umístěné v zámeckém parku. Věříme, že Vám tímto krokem zpestříme procházku zámeckým parkem a děkujeme, že krmítka nebudete ničit, aby sloužila svému účelu," dodává.


Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.06.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy