O titul Dobrota Karlovarského kraje se letos utkalo 14 výrobců

Čtvrtý ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje zná své vítěze. Komise hodnotitelů vybrala 15 nejlepších výrobků v pěti kategoriích. O zisk značky letos usilovalo 14 výrobců se 43 zemědělskými a potravinářským výrobky.

dezinfekce

„Letošní ročník byl zásadně poznamenán pandemií koronaviru. Obávali jsme se, jestli se vůbec výrobci přihlásí. Proto jsme byli mile překvapeni počtem přihlášených výrobců i jejich produktů. Je ale vidět, že ocenění Dobrota Karlovarského kraje má vysokou prestiž. Pomáhá propagovat nejen samotné výrobky, ale také celý region,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec. 

Cílem soutěže je podpora a propagace regionálních potravinářských a zemědělských výrobků, udržení tradic, podpora zaměstnanosti a ekonomického růstu regionálních potravinářských subjektů. Soutěž se také snaží podpořit snahu menších výrobců o originalitu, kvalitu a regionální původ produkce. 

V porotě zasedli zástupci Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Střední školy živnostenské Sokolov a Regionální agrární komory kraje Karlovy Vary. 

Masné výrobky

1. místo

Šunka Zvonilka

Roman Krčma

2. místo

Sušené hovězí maso - originál

Josef Pelant

3. místo

Sušené hovězí maso - pepř

Josef Pelant


Mléčné výrobky

1. místo

Děpoltovický řecký jogurt - meruňka

Jiří Kubernát

2. místo

BIO KYSANKA

Jiří Kubernát

3. místo

Měšec

STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o.


Pekařské výrobky a Cukrářské výrobky

1. místo

Staročeský věneček

Integrovaná střední škola Cheb, p.o.

2. místo

Chléb Kolonáda

Karlovarská pekárna s.r.o.

3. místo

Višňová peřina

Cukrárna ONDRA s.r.o.


Alkoholické a nealkoholické nápoje

1. místo

Rudohor Schlick Sváteční Ležák

Pivovar Rudohor s.r.o.

2. místo

Světlý ležák 12°

Pivovar PERMON s.r.o.

3. místo

Rudohor Dukát 12° Premium Ležák

Pivovar Rudohor s.r.o.


Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

1. místo

Krásenské čajování švestkové –ovocný čaj

Jitka Šimůnková

2. místo

Medový krém s mrazem sušenýmimalinami

Miroslav Dimo

3. místo

Bio med květový s pylem

Ing. Dušan Michálek


Slavnostní předávání ocenění v podobě certifikátu, který opravňuje vítěze používat značku Dobrota Karlovarského kraje, se uskuteční 11. října v rámci Lázeňského festivalu jablek na kolonádě v Mariánských Lázních. 


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.07.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy