Nemáte plán na víkend 22.4. - 24.4.2022? Přijďte se podívat do Kartareny Cheb, kde bude probíhat mistrovství ČR a AČR v kartingu!

Máme pro vás tip na víkend 22.4. - 24.4.2022 aneb Přijďte se podívat do Kartareny Cheb, která letos již tradičně přivítá profesionální závodníky ze světa kartingu na mistrovství ČR a AČR v kartingu!

dezinfekce

Zeptali jsme se Petry Hlinovské z Kartarény a FUN Arény Cheb na blížící se Mistrovství ČR a AČR v kartingu, která budou probíhat ve dnech od 22.4. do 24.4.2022.

Je Kartaréna v Chebu již zavedeným a osvědčeným místem pořádání závodů v kartingu?

Ano, venkovní závodní dráha našeho areálu FUN ARENA CHEB je velmi oblíbená pro pořádání takovýchto prestižních závodů. Jezdilo se tu například mistrovství Evropy. Často k nám jezdili závodníci z Rakouska či Německa, v současné době je bohužel po covidové pauze zájem o pořádání závodů v zahraničí nižší. Ale věříme, že toto covidové šílenství již máme za sebou a třeba příští sezónu přivítáme i zahraniční jezdce.

,,Kartarena Cheb je největší a nejmodernější specializovaný závodní okruh v České republice, rozkládá se na ploše více než 80.000m2. Samotná dráha je dlouhá 1202 metrů a rozpíná se v šířce 8 až 11 metrů. K dráze také náleží offroad, který byl do současné podoby upraven před pár lety. K dispozici jsou také servisní boxy."

Poznámka redakce: podívejte se na mapu areálu ZDE.

Celý váš areál FUN ARENA CHEB se dříve jmenoval Kartarena Cheb? 

Ano, takto se jmenuje naše společnost, vlastně to byl dříve i název areálu, než jsme jej rozšířili a přidali také zábavu nejen z moto světa! Prvotně byl areál pojmenován Ypsilonka, podle křižovatky tří frekventovaných cest. 

V současnosti zde máme kromě venkovní a nové kryté dráhy také Jumparenu, s více než 20 trampolínami, lezeckou stěnou, basketem a dalšími atrakcemi. Dále je zde laserová střelnice a Multiball - interaktivní stěna, která kombinuje skutečný pohyb s digitální hrou.

Připravujeme virtuální realitu a v létě se mohou návštěvníci těšit také na terénní buginy! 

Budou během víkendových závodů v kartingu dostupná ostatní místa v areálu pro veřejnost?

Ano. Venkovní dráha sice bude propůjčena závodníkům, ale ostatní provoz bude beze změn! Navštívit tak budete moci s rodinu a přáteli Jumparenu, vnitřní krytou motokárovou dráhu, Multiball, laserovou střelnici, ale také zcela nově virtuální svět. Všechny tyto aktivity jsou pro vás k dispozici každý den v čase 10:00 - 21:00.

Jediná malá změna se týká nabídky naší restaurace, kde bude tento víkend místo běžného jídelního lístku na výběr z několika hotových či minutkových jídel.

Provozujete outdoorovou půjčovnu motokár pro závodníky i pro veřejnost?

Ano. Kartarena je určena vlastně všem. 

  • Na venkovním okruhu provozujeme půjčovnu motokár pro veřejnost. Každý tedy má tak možnost si u nás vyzkoušet jízdu na motokáře světového výrobce Sodi. Vlastníme i dvě dvousedačkové motokáry v tzv. Doublekáry, to je motokára, kde je možné svézt i prcky ve věku od 4 let. Na klasickou Junior motokáru lze až ve věku 10 let. Mimo půjčovnu a závody na dráze také umožňujeme tréninky soukromých závodních motokár i motorek. 

  • Provozujeme také vnitřní krytou motokárovou dráhu pro veřejnost.

Poznámka redakce: Veškeré informace k soukromým tréninkům i ke všem událostech naleznete v online kalendáři.

Kudy se k vám dostaneme? 

Doporučuji vám výjezd č. 162 z rychlostní silnice R6 směr Planá (3 km od Chebu). Odkaz na mapu je ZDE.

Jak byste na závěr rozhovoru nalákala naše čtenáře k návštěvě FUN ARENY v Chebu? 

Přijeďte a zažijte nezaměnitelnou atmosféru plnou vůně benzinu, napětí a adrenalinu! Vstup a parkování v areálu nejsou zpoplatněny. Na úplný závěr jen upozorním, že vzhledem k vyšší návštěvnosti je nutné, aby se návštěvníci v areálu chovali tak, aby neohrozili sebe ani ostatní, a pohybovali se pouze pro veřejnost přístupných místech. 

Děkujeme za rozhovor

Andra Ježková, Honza Vavřička

Kontakty: FUN Arena Cheb

Potočiště 3, 350 02 Odrava

Tel.: +420 737 878 891
Web
: www.funarenacheb.cz
E-mail
: fun@funarenacheb.cz
Facebook
: FUN Arena Cheb
Instagram
: @fun_arena_cheb

Zdroj fotografií: Funarenacheb.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy