Na kole jen s přilbou

Sám název tradiční dopravně-bezpečnostní akce napovídá, na co se strážníci městské policie při kontrolách cyklistů zaměřují. To, že cyklistická přilba je důležitým bezpečnostním prvkem nejen u dětí dokazují i každoroční statistiky.

dezinfekce

V roce 2019 bylo při dopravních nehodách usmrceno 36 cyklistů, dalších 309 cyklistů bylo těžce zraněno. Je to nejpříznivější výsledek od roku 1993. Celkově 28 usmrcených cyklistů však nemělo na hlavě přilbu. Naštěstí lze konstatovat, že uvědomělých cyklistů přibývá a zhruba 70 % bez přilby na kolo neusedne. Taková je alespoň zkušenost z posledních akcí, které proběhly v Karlových Varech 17. a 26. června.

Kromě přileb kontrolovali strážníci také povinnou výbavu kol, zde lze hovořit o uspokojivém stavu. Brzdy mají v pořádku téměř všichni, horší je to s odrazkami, které nejsou běžnou výbavou horských kol a jiných speciálů. Cyklisté si je musejí sami dokupovat, nebo alespoň nosit oblečení s reflexními prvky. Cyklisté tak kvitovali podporu ze strany strážníků, kteří jim v rámci akcí, kromě užitečných informací, rozdávali také cyklomapy a reflexní doplňky.


Zdroj: MP Karlovy Vary

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.07.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy