Lefevere pokutován za neuctivá slova o ženách

Cyklistický šéf Patrick Lefevere pokutován za neuctivá slova o ženách. Jeho vyjádření vyvolala na sociálních sítích rozruch. Pokuta, která činí tisíce eur, má varovat ostatní před neuctivostí a sexismem ve sportu. Přesto někteří jeho omluvu neuznávají a žádají další kroky.

dezinfekce

V posledním období se stále častěji mluví o neuctivých a sexistických projevech ve sportovním prostředí. Tým pro cyklistiku Patrick Lefevere se stal středem pozornosti médií kvůli svým nevhodným výrokům, na které se nyní vážněji reaguje. Prostořeký šéf cyklistického týmu byl pokutován za neuctivá a urážlivá vyjádření na adresu žen, která vyvolala na sociálních sítích i mezi fanoušky cyklistiky velkou vlnu nevole.

Patrick Lefevere se v minulosti proslavil svým ostrým a nekompromisním jazykem, který mu vynesl reputaci prostořekého šéfa. Tentokrát však překročil hranice slušnosti a byl potrestán za svá neuctivá a urážlivá slova. V jednom ze svých tweetů se totiž velezneušlebským způsobem pouštěl do komentátorů přímých přenosů závodů. Kauza vyvolala velkou vlnu nevole na sociálních sítích, kde fanoušci a zástupci ženských sportovních týmů žádali jeho potrestání.

V prohlášení soutěže se uvádí, že pokuta činí tisíce eur a má sloužit jako varování ostatním sportovcům a vedením týmů, aby se zdrželi neuctivých a sexistických projevů ve veřejném prostoru. Předseda cyklistické organizace, pokutoval Lefevere slovy: „Pro hříchy svých slov musí nyní zaplatit. Je to výstraha pro ostatní, že takové chování nezůstane bez odezvy.”

Neuctivá vyjádření k ženám ze strany Lefevere nejsou však jen ojedinělým případem. Cyklistický sport bohužel trpí širším problémem sexismu a nerovnosti mezi muži a ženami. Závodnice často čelí diskriminaci, nedostatečnému financování a nedostatku příležitostí na mezinárodní úrovni. Proto je postih pro Lefevere důležitým krokem k nápravě a zvýšení povědomí o problematice této neřesti.

Na druhou stranu, pan Lefevere se podle vlastních slov pokusil omluvit za svá neuctivá a urážlivá vyjádření, avšak pro mnoho fanoušků a zástupců ženských sportovních týmů jsou jeho omluvy příliš pozdní a nedostatečné. Mnozí z nich neuznávají jeho omluvu a žádají další kroky ze strany cyklistické federace, která by měla zajistit rovné zacházení pro závodnice i zvýšení povědomí o problematice sexismu ve sportu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy