Kraslice: Zahájení adventu proběhlo online (TV Západ)

Město hudby, Kraslice, se na letošní zahájení adventu dobře připravilo. Program se musel, kvůli vládnímu nařízení s ohledem na nemoc covid19, odehrát kompletně online. Dvouhodinový hudební proud se začátkem v neděli 29. listopadu v 16 hodin sestavilo Městské kulturní centrum.

dezinfekce

Na úvod pozvala moderátorka Alexandra Müllerová loketskou skupinu Roháči. Jejich krásné vícehlasé zpěvy navodily vánočními koledami příjemnou náladu. Skupina si přivezla kromě běžných hudebních nástrojů i staročeský lidový fanfrnoch. A k vánoční atmosféře přispěla i Tichá noc. 

Zkušené hudebníky pak na pódiu vystřídaly děti ze Základní umělecké školy v Kraslicích. A protože Tiché noci není nikdy dost, zazněla v podání klarinetového dua podruhé. 

Dalším účinkujícím byl habartovský zpěvák Petr Hodek. Ten je zároveň trojnásobným mistrem světa v kickboxu. Ve svém vystoupení pozdravil i kraslické dívky. 

Program se pomalu blížil ke svému vrcholu, kterým bylo rozsvícení vánočního stromu. Ještě předtím ale pozdravil starosta města Kraslice své spoluobčany a všechny diváky livestreamu.  

„Dovolte mi, abych vám před rozsvěcením vánočního stromu, který se za chvilku rozzáří, popřál pevné zdraví, pevnou vůli a vyslovil poněkud snad neskromné přání, abychom se tady v příštím roce, v tento čas, potkali všichni společně a zaplnili toto kraslické náměstí. Přeji vám vše dobré a krásné, pokojné a požehnané Vánoce. Přeji vám vše nejlepší do Nového roku 2021, který jak věřím bude lepší než ten letošní. Vypůjčím si na závěr pozdrav pánů Voskovce a Wericha a loučím se slovy pro tento večer: Na shledanou v lepších časech,“ popřál do éteru starosta Kraslic Roman Kotilínek. 

„Tři, dva, jedna – teď! Šťastné a veselé Vánoce,“ společně rozsvítili strom zástupci města a pořadatelé. 

Závěr akce obstaral 40 minutovým vystoupením operní a muzikálový zpěvák Daniel Hůlka, kterého na panovu flétnu doprovodil člen Pražského komorního orchestru Petr Tomeček. A jednou z písní byla do třetice i Tichá noc.

Celý program můžete shlédnout po kliknutí na odkaz v textové části reportáže. 

https://www.youtube.com/watch?v=pj5c0MOfiIw&feature=youtu.be 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy