Když se hraje o čas

Sedm dílů, celkem sedmnáct mimořádných událostí. Na obrazovky České televize vstupuje v premiéře ve čtvrtek 15. dubna nový dokumentární cyklus s názvem Když se hraje o čas. V režii Jiřího Studničky tento seriál vznikl za použití autentických záběrů hasičů a policistů a podle výpovědí přímých účastníků vybraných událostí.

dezinfekce

V dokumentu bude možné sledovat náročnost práce hasičů a policistů například u železničních nehod ve Studénce v Moravskoslezském kraji či u Perninku na Karlovarsku, rozsáhlé požáry průmyslových objektů, pátrání po pohřešované osobě nebo činnost hasičských specialistů v Bejrútu po ničivém výbuchu v tamním přístavu. Celá série odstartuje 15. dubna ve 21:30 hodin na programu ČT2. Další díly pak budou následovat vždy po týdnu. Premiérový díl mimo jiné ukáže náročný zásah z pohledu hasičů při tragickém požáru hotelu v Praze.

Jedná se o ojedinělý projekt, který přibližuje zásahovou činnost výhradně z autentických záběrů a komentářů přímých účastníků. K dokumentární sérii vznikají webové stránky, kde budou umístěné všechny odvysílané díly.

Autorem projektu je Jiří Studnička, kameraman a režisér řady dokumentárních sérií. V posledních letech se zaměřil na spolupráci s Hasičským záchranných sborem ČR, podílí se na rozvoji dokumentaristiky u sboru, byl u zrodu unikátního systému podpory velitele zásahu v trojrozměrném zobrazení. V rámci preventivních projektů například řady Ty to zvládneš je držitelem ocenění Hasič roku.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.04.2021 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy