Karlovy Vary: Nezapomeňte na Den zdravého mozku a paměti (TV Západ)

Den zdravého mozku a paměti proběhne ve čtvrtek 14. března v Krajské knihovně v Karlových Varech. V den narozenin Alberta Einsteina se zdarma dozvíte řadu užitečných tipů ke zlepšení paměti i učení.

dezinfekce

A to v odpoledním bloku určeném pro veřejnost.

„Cílem celé akce je otevřít téma o mozku, efektivním učení, zpomalení stárnutí, jestli jsou nějaké možnosti, prevence demence, Alzheimera, eventuálně, jak to dělat, abych se rychleji a snáze učil,“ vysvětil trenér paměti a pořadatel akce Aleš Procházka.

Témata přednášek se dotýkají také testování IQ, učení pro 21. století, mnemotechnických pomůcek, testů paměti nebo EEE Biofeedbacku.

„V jedné části budeme mít i modely mozku, aby se člověk podíval, jak to v mozku vypadá. Budeme mít ukázky, jak to vypadá, když je mozek poškozený, když se moc kouří, berou drogy nebo přehání s alkoholem nebo eventuálně, když se to dostane do horších stádií, když máme např. demenci nebo Alzheimera nebo mozkovou příhodu, jak je mozek zničený, aby se i ti mladí studenti trošku zarazili a s marihuanou a nebo alkoholem to vůbec nepřeháněli,“ upozornil Procházka.

Na akci, která bude probíhat v rámci „Národního týdne trénování paměti“, je potřeba se registrovat na webu organizátora.

„Ta registrace je na internetových stránkách www.zlepsipamet.cz – konference. Akce je pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje. Karlovarský kraj tuto akci podpořil jako jeden z hlavních partnerů a sponzorů. Dále se z finančního hlediska na akci podílí Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, nadace ČEZ a kraj. Z partnerského hlediska to je Hospodářská komora, Krajská nemocnice, Pedagogicko-psychologická poradna, partnerů je celá řada – je to paní, která se zabývá feedbackem, naše organizace Zlepši paměť a také jedním z hlavních partnerů je Krajská knihovna, která nám s organizací velice pomáhá, a bez toho by to také nešlo. Z organizátorů, který to též táhne po manažerské stránce, je spolek Biblio Karlovy Vary, který patří ke knihovně, a bez nichž bychom to také nedokázali realizovat,“ poděkoval Procházka.

Z konference bude vydán sborník přednášek a Desatero Jak pečovat o osoby postižené demencí. Spolu s Tipy jak se efektivně učit bude je bude možné nalézt po skončení akce na webu organizace www.zlepsipamet.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy