Karlovarsko: Dobrovolné testování pedagogů antigenními testy

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR bude od pátku 4. prosince 2020 probíhat ve všech krajích dobrovolné testování pedagogických pracovníků antigenními testy na COVID-19. V Karlovarském kraji mohou po předchozí rezervaci využít pedagogové odběrové místo v Karlových Varech od 5. prosince a v Sokolově od 8. prosince 2020. Obě odběrová místa jsou určena výhradně pro příjezd automobilem, jde tedy o takzvané drive-in odběry.

dezinfekce

„Drobné zpoždění v termínech testování v našem kraji je způsobeno tím, že bylo mimořádné opatření vydáno až 30. listopadu, museli jsme vše technicky a především personálně zajistit, aby odběrová místa byla připravena na dobrovolné testování pedagogů. Řešily se také požadavky na vybavení jednotlivých odběrových míst,“ vysvětlila vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Alena Šalátová.

V Karlových Varech bude provádět dobrovolné testování pedagogických pracovníků PO PŘEDCHOZÍ REZERVACI PROSTŘEDNICTVÍM KRAJSKÉHO CALL CENTRA odběrové místo v areálu Nemocnice Karlovy Vary, Bezručova 1190/19, a to ve dnech 5. – 18. 12. 2020 od pondělí do pátku v časech od 8.00 hodin do 12.00 hodin, lze upravit podle potřeby, a v sobotu od 9.00 hodin do 12.00 hodin, taktéž lze upravit podle potřeby. Zároveň bude toto odběrové místo pokračovat v PCR testech ostatních občanů indikovaných k odběru praktickým lékařem či hygienikem.

V Sokolově se odběrové místo přesune z města na Koupaliště Michal, Jezerní 2156, Sokolov. Zde začne fungovat od 8. – 18. prosince 2020 pro dobrovolné antigenní testování pedagogů. Testovat bude ale také ostatní občany indikované k PCR testu praktikem či hygienikem.  Provozní doba je plánována ve dnech úterý, středa a čtvrtek od 8.00 do 12.00 hodin (případně podle potřeby).

V Chebu z důvodu nedostatku zdravotnického personálu nebude odběrové místo v areálu chebské nemocnice testovat pedagogy a zůstane otevřeno jen pro občany indikované k PCR testu praktikem či hygienikem. Pedagogové budou moci pro provedení antigenního testu využít odběrové místo na Poliklinice Flora Cheb, Májová 582/19 (laboratoř DIA-GON MP), kde se testy budou provádět v úterý a čtvrtek od 7.00 do 11.00 hodin. Toto odběrové místo není napojeno na rezervační systém krajského call centra.

POSTUP PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY - PROVEDENÍ DOBROVOLNÉHO ODBĚRU:
1. REZERVUJTE SI TERMÍN ODBĚRU NA VYBRANÉM ODBĚROVÁM MÍSTĚ PROSTŘEDNICTVÍM CALL CENTRA: 950 380 380 (v případě, že chcete antigenní testování absolvovat v Chebu, je třeba přímo kontaktovat laboratoř DIA-GON MP, tel. 777 116 272)

2. NECHTE SI VYSTAVIT POTVRZENÍ O ZAMĚSTNÁNÍ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA (KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE JEJ ZASLAL VŠEM ŠKOLSKÝM ZAŘÍZENÍM)

3. VYPLŇTE FORMULÁŘ PRO PROVEDENÍ ODBĚRU (KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE JEJ ZASLAL VŠEM ŠKOLSKÝM ZAŘÍZENÍM)

4. PO PŘÍJEZDU K ODBĚROVÉMU CENTRU ZŮSTAŇTE VE VOZE A POSTUPUJTE PODLE POKYNŮ PERSONÁLU

5. NA VÝZVU PŘEDLOŽTE OBČANSKÝ PRŮKAZ, KARTU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY A OBA FORMULÁŘE

6. PO PROVEDENÍ TESTU VYČKEJTE NA MÍSTĚ NA VÝSLEDEK, DÁLE POSTUPUJTE PODLE INSTRUKCÍ ZDRAVOTNÍKA

Veškeré informace najdete také v tomto letáku.



Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy