Karatisté posbírali na šampionátu 14 cenných kovů

Již 8. mistrovství světa v karate všech věkových kategorií a 1. mistrovství světa v KOBUDO (cvičení se zbraněmi) světové federace World Union Of Karate – do Federation (WUKF) se konalo od 20. do 23. v Bratislavě. Zúčastnilo se ho i 23 reprezentantů Sportovního klubu policie Sokolov UNITOP ČR.

dezinfekce

Všichni bojovali ve svých kategoriích ze všech sil, a i když nevystoupili všichni na stupně vítězů, povedlo se jim získat 14 cenných kovů. Z toho 4 zlaté medaile, 4 stříbrné medaile a 6 bronzových medailí. Tímto počtem tak přispěli České Asociaci Okinawského Karate a Kobuda k nádhernému 9 místu z celkového počtu 83 registrovaných federací.

Titul Mistra světa získal Daniel KRHUT a Tereza JŮNOVÁ, která se stala zároveň nejúspěšnější závodnicí oddílu. Získala celkem tři zlaté medaile a jednu bronzovou medaili. Daniel KRHUT získal jednu zlatou, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Vicemistrem světa se pak stali Radek TIRALA, Markéta URBANOVÁ a Adéla JŮNOVÁ. Druhými vicemistry světa se pak stali Karel BENDA, Lukáš HOFFMAN, Dominik ŠTROS a Vladimír VRABEC. Za zmínku ale stojí i zbytek týmu - Jiří Jirásek, Matěj Hřib, Tereza Hadáčková, Matyáš Havlíček, Adéla Kuchtová, Eliška Böhmová, Štěpán Škarban, Tomáš Urban, Vlastimil Chalupník, Barbora Rakovanová, Jan Hejda, Josef Labský, Pavla Vavřínová a Pavel Šinkovič. Pro většinu z nich to byla premiéra startovat na tak velkém mistrovství. A se svojí premiérou se poprali více než dobře, spousta z nich se dostala do finálových bojů a medaile jim unikla jen o vlásek. Někteří dokonce závodili v nově začleněné kategorii, kterou byla kategorie kobudo a i zde předvedli super výkony. A i když nevyhráli, neztratili dobrou náladu a chuť podpořit zbytek týmu a je i jejich velikou zásluhou, že ti šťastnější domu přivezli své cenné kovy.

Ještě než na světový šampionát karatisté ze Sokolovska odcestovali, čekalo je několik nominačních turnajů, reprezentačních soustředění a tréninků. Na nich ukázali, že si svojí nominaci opravdu zaslouží a mohou tak pod záštitou České Asociace Okinawského Karate a Kobudo reprezentovat Českou republiku, Karlovarský kraj, město Sokolov, město Březová a město Bukovany, odkud závodníci pochází.

Tohoto mistrovství se zúčastnilo bezmála 2300 závodníků ze 43 států, z 5 kontinentů a 83 registrovaných federací. Všichni tito závodníci závodili v neuvěřitelných 4062 startech, což vyneslo toto mistrovství světa jako největší v historii WUKF. Pořadatelé toto mistrovství umístili do nádherného sportovního stánku uprostřed Bratislavy. Jednalo se o zimní stadion Ondřeje Nepely, stejný stadion, ve které se před nedávnem konalo i mistrovství světa v hokeji. A tak tento národní sport vystřídalo právě Karate. Po čtyři dny tak mohli diváci sledovat v téměř zaplněném hledišti boje na 12 zápasištích o tituly mistra světa v jednotlivých kategoriích.

S časovým odstupem lze konstatovat, že účast na tomto mistrovství byla pro všechny obrovským přínosem.

"Všichni jsme si ale uvědomili, že pokud chceme do budoucna vyhrávat, tak na sobě budeme muset začít pracovat ještě více, než tomu bylo dosud. A s podporou, jako tomu bylo právě na tomto mistrovství, nám to půjde o mnoho lépe. Proto nesmíme zapomenout poděkovat všem rodičům, kteří své děti v tomto krásném sportu podporují a investují do nich nemalé náklady. Poděkování patří i všem ostatním finančním podporovatelům, kterými pro toto mistrovství byl Karlovarský kraj (Živý kraj), Město Sokolov, Město Březová, J+M Autodíly, Vodoinstalace – Radek Tirala a Sportovní klub Sokolov UNITOP ČR. V neposlední řadě patří poděkování celému realizačnímu týmu České Asociace Okinawského Karate a Kobuda v čele s prezidentem Danielem Pekuniakem a managerem Miroslavem Boguským, kteří se po celou dobu mistrovství o celý tým starali a zajišťovali pro všechny kompletní závodnický servis," uvedl Dan Krhut.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy