Jaro láká k cestování

Ačkoli to za okny občas tak úplně nevypadá, je tady jaro. Březen nás namlsal krásným počasím a vysokými teplotami, duben zatím tak štědrý není. I tak to většinu z nás táhne ven. Na den, dva či týden.

dezinfekce

Jen je nutné vychytat počasí. Často se rozhodujeme ze dne na den.  A vzhledem k tomu, že se blíží první větší volno tohoto roku, není na co čekat.

Zastánci tradic pravděpodobně namítnou, že bychom měli chystat dům na příchod jara a nadcházející Velikonoce. Jistě, tradice by se neměly zanedbávat. Naopak. Tato část kulturního dědictví se musí opečovávat, aby bylo co předávat příštím generacím. Ale co se stane, když jednou vynecháme? Když místo pečení mazanců, beránků a malování vajíček budeme balit kufry a kupovat letenky nebo jízdenky? Pro jednou se opravdu nestane vůbec nic.

Nebo, vlastně ano, Něco se stane. Z hezké dovolené nebo prodlouženého víkendu nabereme novou sílu na všechno, co nás v nebližších dnech čeká – nové pracovní výzvy, obtížná řešení rodinných problémů, puberta dětí a mnoho dalšího.

Teď si možná říkáte, že by dovolená byla fajn, ale kde na ni vzít? Od Vánoc není zase až tak daleko a čeká nás náročné letní období. To je pravda, ale žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří. Řešení se nabízí v podobě slevových akcí. I přes nejrůznější nepříjemnosti a těžkosti uplynulých dní máme neustále možnost využívat slevy v nejrůznějších podobách. I na pořízení pěkné dovolené. Proč toho nevyužít?

V dnešní době už není třeba obíhat cestovní kanceláře. K tomu, abychom našli a získali, co potřebujeme, stačí počítač nebo chytrý telefon. Vše lze pohodlně a za dobrou cenu úspěšně opatřit na jednom místě – v klidu domova nebo ve vlaku cestou z práce.

Tím „jedním místem“ jsou myšleny slevové portály, kde své nabídky prezentuje třeba společnost Booking.com zaměřená na cestování a ubytování po celém světě.  Kliknutím na  booking sleva zjistíme, jaké možnosti poskytuje - například slevy na vybrané ubytování či pobyty anebo akci „rezervace ubytování teď“ s platbou až během pobytu. A to už stojí za přemýšlení!

Stejným způsobem lze postupovat i při nákupu vybavení na dovolenou. Za „nezbytnosti“ nemusíme hned utrácet majlant. Seženeme je ve slevě. 

Slevové portály sdružují on-line i kamenné obchody s aktuální nabídkou slev, kam spadají rovněž slevové kupóny či kódy, promo kódy, výprodeje, akce na internetu. Některé e-shopy dokonce kupóny a slevové kódy zasílají zákazníkovi přímo na e-mail. Samozřejmě, v případě jeho zájmu. Získání slevy je potom velice snadné.

Vyhledávat lze dle kategorií, obchodů anebo do vyhledávací lišty napsat, co hledáme. Potom už stačí kliknout na odkaz "Využít slevu" nebo "Použít slevový kód" a zkopírovaný kód vložit do patřičné kolonky v objednávce internetového obchodu. Sleva bývá zpravidla odečtena z hodnoty nákupu.

Po těchto informacích mohou jít výčitky svědomí a špatné pocity z utrácení stranou. Ne? Na druhou stranu, většina z nás je neustále v jedno kole. Do práce, z práce, na nákup, uvařit, uklidit, zkontrolovat úkoly, takže udělat si čas od času radost a dobít baterky nám nemůže mít nikdo za zlé.

Tak co teď? Jediné, sednout k počítači nebo telefonu a hledat. Určitě se podaří objevit vhodný Last Minute na velikonoční volno. A nemusí to být rovnou do zahraničí. V našich končinách je také hezky.

Ať už vaše kroky povedou kamkoli, jestli pojedete či poletíte, na tom asi moc nezáleží. Nejdůležitější je načerpat co nejvíce nové pozitivní energie. Vzhledem k tomu, co se kolem nás neustále děje, se bude nepochybně hodit.
Navíc, dobrou náladu, se kterou se vrátíme, klid a vyrovnanost bezesporu ocení i naše nejbližší okolí.

Fotka od Jill Wellington z Pixabay

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.04.2022 11:35



0 +
 

Hlavní zprávy