Jak ušetřit na příští dovolené? Začněte plánovat co nejdříve

Dovolená je skvělou příležitostí k odpočinku a relaxaci, ale může být také velmi nákladná. Pokud se chcete příští léto někam vydat, ale vaše finance jsou omezené, začněte plánovat co nejdříve. Včasné plánování vám umožní objevit tu nejlepší dopravu, ubytování i zajímavé atrakce za nízké ceny. Díky tomu budete mít také přesnější přehled o celkovém rozpočtu na cestu.

dezinfekce

Dovolená je skvělou příležitostí k odpočinku a relaxaci, ale může být také velmi nákladná. Pokud se chcete příští léto někam vydat, ale vaše finance jsou omezené, začněte plánovat co nejdříve. Včasné plánování vám umožní objevit tu nejlepší dopravu, ubytování i zajímavé atrakce za nízké ceny. Díky tomu budete mít také přesnější přehled o celkovém rozpočtu na cestu.

Buďte časové flexibilní

Pokud vám to vaše časové možnosti dovolí, plánujte dovolenou v méně populárních termínech, například před a po letních prázdninách. Pokud už máte školou povinné děti, zkuste vyjet začátkem či koncem prázdnin. Díky své flexibilitě budete mít také možnost rezervovat například výhodnější letenky či jinou dopravu.

Vyhledejte si také méně známé destinace. Díky tomu ušetříte a poznáte místa, která možná nejsou tak navštěvovaná, ale o to kouzelnější. Bude tu méně turistů i levnější služby a produkty. 

Využijte slevy a zajímavé akce

Už v zimě nabízejí některé cestovní kanceláře či ubytovací zařízení různé slevy a akce na včasnou registraci pobytu. Pokud nechcete mít s dovolenou žádné organizační problémy, toto je pro vás skvělé řešení. Koupíte zájezd a už se o nic nestaráte.

Image title


Zdroj: unsplash.com

Abyste se k výhodným nabídkám dostali bez větších starostí, zaregistrujte se do různých newsletterů oblíbených cestovních kanceláří či ubytovacích zařízení. Sledujte také jejich stránky na sociálních sítích, případně zkuste najít a využít slevové kódy od influencerů.

Rezervujte v předstihu

Pokud plánujete dobrodružnější dovolenou a chcete se vydat kempovat nebo plavit na lodi, je mnohem výhodnější si vše zarezervovat dostatečně dopředu. Pokud začnete hledat už teď, budete mít jistotu, že nějaký ten domeček na kolečkách či na vodě seženete. Budete mít také možnost vybrat si z levnějších nabídek.

Pokud zjistíte, že je takovýto způsob dovolené pro vás ten nejlepší, možná se vám do budoucna oplatí uvažovat také o svém vlastním obytném autě, přívěsu či lodi. Při jejich častém využití se vám investice do jejich koupě postupně vrátí. Pokud však nechcete mít žádné problémy s dalším servisem, je pronájem plachetnice či karavanu vždy jednodušší a téměř bez starostí.

To samé platí také pro soukromé ubytování, například v apartmánu. Čím dříve jej zarezervujete, tím lepší ceny najdete.

Jídlo a pití ve vlastní režii

Je sice skvělé si jednou za čas zajít na večeři do restaurace, ale pokud chcete na dovolené ušetřit, naplánujte si jen jednu, dvě návštěvy podniku a raději se o jídlo starejte sami. Vemte si z domu nějaký základ, ale abyste si cestování užili také po gastronomické stránce, kupujte potraviny v místních obchodech, nejlépe supermarketech. Zkuste najít takový obchod, který spíše využívají místní, abyste nekupovali potraviny za přemrštěné ceny.

Image title


Zdroj: bigstock.com

Užijte si zábavu za méně peněz

Spousta korun se dá také ušetřit na různých atrakcích. Pokud jste třeba na dovolené s dětmi, zkuste si dostatečně dopředu najít informace o daném místě. Třeba se vám podaří místo drahého zábavního parku najít velké veřejné hřiště, místo aquaparku městské koupaliště a podobně. Možná také zjistíte, že se ve vašem okolí koná nějaká komentovaná prohlídka zdarma, případně že místní muzea jsou přístupná bez placení.

S vyhledáváním zajímavých atrakcí a akcí za málo peněz vám pomůže kontaktování Čechů žijících v zahraničí přes různé facebookové skupiny. Vyzkoušejte také cestovatelské skupiny, jejichž členové vám vždy ochotně poradí.

Hlavní foto: Zdroj pexels.com

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy