Jak oblékat psa na podzimní procházku?

Venčit psa musíš i když venku je opravdu ošklivé počasí, chladno a mokro. Pejsek má své fyziologické potřeby a také ke spokojenému životu psa patří pohyb bez ohledu na počasí. Nejen majitele musí potřebují občas vrstvu navíc...

dezinfekce

Podzimní venčení psa - kdy oblékat mazlíčka?

Pohyb je stejně důležitý pro psy a pro lidi. Pro zdraví dobré je vykonávat fyzickou aktivitu, a to bez ohledu na roční období. Déšť a chlad nemá nikdo rád, ačkoli regulární procházky pozitivně působí na zdraví psa a majitele, nicméně je třeba pamatovat na výběr správného obleku. Váš chlupatý parťák má však srst, ale občas to nestačí. Proč je někdy psům potřeba další vrstvy? Široký výběr psích oblečků najdete na Fera24. Pokud vybíráme obleček pro psa, musíme se vždy ohlížet na velikost, osobnost a potřeby psa. Vhodný obleček bude pejska chránit před chladem, deštěm a větrem.

Mezi psy které třeba oblékat, patři:

  • krátkosrstá plemena - vlasy těchto psů nemají až takovou ochrannou funkci, proto jsou slabé. Občas krátkosrsté  psy jsou částečně plešaté. 
  • dlouhosrsté plemena - dlouhá srst se nejen velmi snadno špiní a také vyžaduje pravidelné vyčesávání pro odstranění nečistot.
  • male a miniaturní plemena,
  • staré, nemocné psy, malá štěňata.

Pro tyto psy oblek není jen trend, ale nezbytná ochrana. Když pes zmokne a bude mu zima, může prochladnout.

Jak vybrat správný obleček pro psa?

Na podzim tma přichází v brzo. Základem je bezpečnost psa, proto dobře je vybrat obleček které zlepší viditelnost Tvého mazlíčka. Je to velmi důležité, zejména pokud procházíte se s něm v okolí cyklostezek a přechodů pro chodce. Nejlepší budou oblečky s odrazkami viditelnými na velkou vzdálenost.

Podzim o sobě dává vědět chladnými rány i večery. Počasí nám neúprosně dává najevo, že za chvilku bude zima. Když je klasický deštivý podzim, je nutné oblékat svého psa. Nejlépe zahřeje ho psí bunda  nebo kabát. Oblečky pro psy jsou obvykle plněné prachovým peřím a mají podšívku. Taký oblek zahřeje psa a udrží teplotu. Najdete také voděodolní a větruodolný modele. Během dne stačí psí svetry, mikiny, vesty a roláky. Teto oblečky pro psy jsou přiléhavé, proto nevadí oblékání psa také v bundu.

Podzim bývá často obdobím deště. Můžete koupit voděodolný obleček pro Vašeho psa. Podzimní psi pláštěnka je proto úžasný vynález. Nepropustí vodu a pes nezmokne, ale nehřeje. Můžeš pod ní dát ještě jednu vrstvu. Nakonec nezapomeň o psích botách. Boty jsou důležitou, funkční výbavou, protože ochrání psí tlapky před chladem, blátem a sněhem. Správný obleček pro psa by měl být hlavně pohodlný - malý a nebo příliš velký bude mu vadit. Materiál je třeba vybírat podle kvality - musí propustit vzduch. Navíc, oblečeni pro psa nemůže omezovat výhledu a nebo pohybu. Zvolte obleček, který můžete rychle a jednoduše obléknout, svléknout a vyčistit.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.11.2020 13:24



0 +
 

Hlavní zprávy