Hlasování o jedenáctou Alej roku odstartovalo

O titul Alej roku soutěžní ankety spolku Arnika bojuje 93 stromořadí ze všech krajů republiky, z nichž jen 1 roste v Karlovarském kraji. Hlasování končí 11. ledna příštího roku. Koncem ledna pak Arnika vyhlásí jedenáctou Alej roku i nejoblíbenější krajská stromořadí. Patroni ankety u letošního ročníku navíc zvolí nejkrásnější fotografii, jejíž autor získá digitální zrcadlovku značky Canon.

dezinfekce

“Mám radost, že se naše anketa i samotné aleje těší tak velkému zájmu a oblibě. Nominovaná stromořadí nám ukazují, že lidé oceňují aleje nejen pro jejich krásu či zajímavý příběh, ale také z toho důvodu, že k nim mají svůj osobní vztah, což mě velmi těší. Perličkou letošního ročníku je, že poslední nominace, Alej na Pohoří v Zašové, se objevila v našem systému pouhé 3 sekundy před ukončením nominační fáze. Anketa o nejkrásnější a nejoblíbenější aleje je prostě napínavá už od začátku,” říká koordinátorka ankety Klára Ondrigová.

Nominovaná alej v Karlovarském kraji
Alej k Iluzivním bránám u zámku Valeč - viz foto.

Absolutní vítěz jako hlavní cenu obdrží let balonem od Lucky Balon. Všech 14 regionálních vítězů se může těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice.

Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech.

Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu.

Více informací - viz zde.


Zdroj: Ing. Kristýna Dušák, tisková mluvčí Arnika 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy