Habartov, Lítov: Lidská hyena. Pejsek byl uvázaný 10 dní v lese

Před 10 dny spatřili náhodní chodci na velkou vzdálenost v lese psa - viz foto. Domnívali se, že je tam s někým na procházce. Bohužel, když do stejných míst zavítali i po 10 dnech, pes byl stále na místě. Přišli tedy blíže - pes zde byl uvázán.

dezinfekce

"Plně chápu rozpoložení nálezců - samozřejmě ihned volali o pomoc a o psa se do našeho příjezdu postarali. Pes byl bez jakéhokoliv označení, jeho aktuální stav vidíte na fotkách sami. Psa velmi opatrně rozkrmíme pomocí speciálních nutričních přípravků, dostal elektrolytický roztok a hned následující den jsme zařídili veterinu," uvádí na facebookových stránkách Záchranná a odchytová služba pro zvířata.

Následně se zjišťovala totožnost toho, kdo tam psa takhle nechal.

"Dne 17. května jsme přidávali informace o psu nalezeném v lese s tím, že tam byl deset dní. Informaci jsme zveřejnili proto, aby se našel ten, kdo to udělal. Děkujeme za excelentní práci a přístup PČR, OOP Habartov," uvádí dále Záchranná a odchytová služba pro zvířata. 

Věci se mají takto - byla ustanovena osoba majitele, pes je postrádán pět týdnů. Majitel psa v lese neuvázal. O tom, že tam ale skutečně byl deset dní, není pochyb, odpovídá tomu nejen jeho zdravotní stav, ale i svědectví dalších lidí, kteří jej slyšeli štěkat deset dní v lese, ale nemohli jej nalézt. Pes je v tuto chvíli zpět u majitele.

"Podle všech indicií se též kloníme k názoru, že majitel tam psa neuvázal, nicméně postrádat pět týdnů psa, bez čipu, bez zveřejnění inzerátu o ztrátě - no.... ale co my můžeme, že jo," dodává. 



Zdroj: fb Záchranná a odchytová služba pro zvířata. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.05.2020 21:30




0 +
 

Hlavní zprávy