Firmy opět mohou bodovat v soutěži Stejná šance

V pondělí 2. března 2020 začíná již 9. ročník celorepublikové soutěže Stejná šance - zaměstnavatel roku 2020. Cílem soutěže je veřejně ocenit a podpořit zaměstnavatele, kteří přijímají pracovníky se zdravotním postižením, a prostřednictvím příkladů této dobré praxe rozšířit myšlenku zaměstnávání lidí s postižením směrem k veřejnosti a dalším firmám.

dezinfekce

Soutěž vyhlašuje organizace Rytmus - od klienta k občanovi, o.p.s.

„Na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením v letech 2010 – 2015 uvolnilo Ministerstvo práce a sociálních věcí téměř 22,4 miliardy korun. I přes to, že tyto finance mají primárně sloužit k usnadnění vstupu lidí se zdravotním postižením na volný trh práce, skončilo 96 procent těchto prostředků u zaměstnavatelů na chráněném trhu práce. O to více je třeba ocenit firmy na běžném pracovním trhu, které i bez státních prostředků dokáží poskytnout pracovní místo lidem se zdravotním postižením,“ uvedla Šárka Paříková ze společnosti Rytmus – od klienta k občanovi.

Široká veřejnost může nominovat zaměstnavatele od 2. března 2020 prostřednictvím online nominačních formulářů umístěných na webových stránkách soutěže. Poslední týden v květnu budou výsledky soutěže vyhlášeny v každém kraji na slavnostním setkání.

Hlavním partnerem 9. ročníku soutěže je Asociace společenské odpovědnosti, o.p.s. Soutěž proběhne pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí a hejtmana Karlovarského kraje Petra Kubise. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.03.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy