Dvojjazyčný cyklovýlet přes Smrčiny a podél Ohře

U příležitosti akčního dne v rámci „Cross Border Challenge“ pořádá společnost Selb 2023 gGmbH v sobotu 14. května 2022 cyklistickou vyjížďku po okolí Schirndingu a Pomezí nad Ohří, která nabídne možnost překročit různé hraniční přechody.

dezinfekce

Přeshraniční cyklotrasa povede ze Schirndingu přes Hohenberg an der Eger, Pomezí nad Ohří a Pechtnersreuth zpět do Schirndingu. Účastníci se dozvědí zajímavosti o historii pohraničí, o současných plánech na vybudování Chebské cyklostezky a mnoho dalšího. Výklad bude překládán do češtiny nebo němčiny kvalifikovaným překladatelem.

Sraz na cyklotour je 14. 5. 2022 v 10.45 hodin na vlakovém nádraží v Schirndingu. Příjezd vlakem je možný z Hofu/Rehau/Selb/Aše/Františkových Lázní/Chebu. Účastníci, kteří přijedou vlakem z Marktredwitz, se mohou připojit ke skupině v Pomezí nad Ohří přibližně v 11.25 hodin. Nejprve prozkoumají stezky proti proudu řeky na obou stranách Ohře. Kolem 13.00 hodin bude možné poobědvat v restauraci v Pomezí nad Ohří. Vyjížďka pak směřuje k Bismarckově rozhledně s odbočkou do Horní Falce. Poté trasa pokračuje po bývalém hraničním bezpečnostním pásmu k památníku obětem železné opony a následně do luhu řeky Ohře v Chebu.

Přihlásit se můžete do soboty 11.30 na adrese info@selb23.de.

Zdroj: Město Cheb



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy