Domácí hospic věnoval svou cenu Ď Františku Štěpánkovi

Cena Ď slaví jubilejní 20. ročník a poprvé se jejím hlavním partnerem v Karlovarském kraji stalo město Sokolov. A tak se právě v Sokolově ve čtvrtek 12. března regionální ceny předávaly v zámecké obřadní síni. Městskou cenu Ď převzali zástupci Domácího hospice Motýl ze Sokolova, krajskou cenu pak Světlana Keslová, jednatelka firmy Unipap.

dezinfekce

Předávala se i jedna místní cena, a to za Chodov. Připadla Mateřské škole Chodov, Ivaně Šestákové, a kolektivu MŠ U Koupaliště a MŠ Nerudova. Hospic Motýl věnoval svou cenu Františku Štěpánkovi.

Hosty přivítal autor a pořadatel ceny Ď Richard Langer, který byl i moderátorem slavnostního aktu.

"Dvacet let cena Ď oceňuje mecenáše, dobrodince a morální vzory. A celou tu dobu říkám, že nominované na cenu Ď vnímám jako skutečné ryzí celebrity současnosti. Vyjadřuji tím, co k nim cítím, jak je vidím, jak je obdivuji,"
uvedl Richard Langer.

Slova uznání a obdivu všem mecenášům a dobrodincům vyslovila ve svém vystoupení sokolovská starostka Renata Oulehlová, která většinu cen poté i předávala. Nejsilnějším okamžikem večera byl počin oceněného Domáciho hospice Motýl, který cenu Ď věnoval spolumajiteli Sokolovské uhelné Františku Štěpánkovi, který právě 12. března zemřel.

Cena Ď je česká cena určena mecenášům a dobrodincům v oblasti charity, kultury, vědy, vzdělávání a morálních hodnot v České republice. Název ceny, písmeno Ď, je odvozeno od českého rčení „tak ti ď,“ neboli tak ti děkuji. Jedno jediné písmenko je tak nejenom názvem ceny, ale také současně vysvětluje její myšlenku. O udělení ceny Ď rozhodují na základě podaných nominací příslušná kolegia. Nominovaný mohl darovat potřebným peníze nebo třeba svůj um a čas. Výše peněz není důležitá, ale význam pomoci a její dopad pro toho, kdo byl podpořen.

Každá nominace se plnohodnotně zúčastní celostátního finále, které se koná ve spolupráci s Národním divadlem v Praze, kde má šanci na získání jedné z mnoha celostátních cen Ď - dle posouzení celostátního Kolegia, a to bez ohledu na případné výsledky kol krajských a městských, či na účast nebo neúčast v těchto předkolech (pro účast ve finále není nutné absolvovat předkola).

Seznam všech nominovaných v Karlovarském kraji včetně popisu jejich aktivit pro městská kola i krajskou cenu najdete zde.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.03.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy