Děti se opět mohou těšit na pohádkové nocování v muzeu

Muzeum Cheb se již po osmé připojuje k akci na podporu dětského čtenářství, při níž děti nocují v knihovnách po celé republice u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena. Noc s Andersenem, která se bude konat v prostorách muzejní knihovny 26. března, je určena pro děti ve věku od 6 do 10 let. Počet účastníků je omezen a na akci je nutné se předem přihlásit.

dezinfekce

Tentokrát se nocování v muzejní knihovně zaměří na osobnost Albrechta z Valdštejna v rámci projektu Národního památkového ústavu „Valdštejnové – lvi ve službách císařů.“ Pro děti bude kromě přespání v nevšedním prostředí připraven také bohatý doprovodný program. Již tradičně budou tvořit, povídat si a samozřejmě i číst v romantickém prostředí muzea. Bližší informace, včetně přihlášky, najdete na webu Muzea Cheb.

Noc s Andersenem je jednou z akcí, kterou české knihovny svádí v konkurenci populárnějších médií boj o zájem dětí a dětské čtenářství. První Noc s Andersenem proběhla v roce 2000 v uherskohradišťské knihovně a na dvacet malých čtenářů čekalo tehdy noční dobrodružství v podobě čtení pohádek, soutěží, her a překvapení. V roce 2001 se pak spalo ve 40 knihovnách a v roce 2002 se nocovalo už na 72 místech naší vlasti a na Slovensku. Podrobnosti o projektu najdete na těchto internetových stránkách.


Zdroj: Krajské stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.03.2020 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy