Chodov: Město bude zvažovat regulaci parkování

Debatu o regulaci parkování ve městě chce zahájit Chodov. Vede ho k tomu stále se zhoršující dopravní situace ve městě, kdy motoristé parkují zcela mimo určené plochy a místa.

dezinfekce

Podle posledních údajů je v Chodově 1200 parkovacích míst na 3000 vozidel.

„Tady už matematika nevychází, je to neúnosné,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že pokud by chodovští strážníci neprojevili toleranci, museli by nechat odtáhnout stovky aut každý den.

„Pokutují, ale nejvíce do očí bijící přestupky v parkování,“ doplnil starosta.

Podle něj nastala doba, kdy je třeba začít hovořit o regulaci parkování, například formou stání pro rezidenty.

„Necítím povinnost řešit parkování firemních dodávek a autobusů. Právě ty citelně zabírají místa pro obyvatele Chodova. Naším úkolem je zajistit parkování pro obyvatele s trvalým pobytem a jejich návštěvy. Systém je ale nutné velmi důkladně propracovat a připravit,“ nastínil směr, kterým by se Chodov mohl ubírat.

Radnice se snaží situaci s parkováním řešit výstavbou nových míst. Letos v březnu například začne výstavba parkoviště ve Smetanově ulic za 3,4 milionu korun s kapacitou zhruba tří desítek míst. Podobné parkoviště bude také v Husově ulici, město už má připravenou studii, s výstavbou chce začít v příštím roce.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy