Chodov: Hasiči usilují o novou čtyřkolku

Nové užitkové terénní vozidlo, které zvládne i jízdu v náročných podmínkách, chtějí pořídit chodovští hasiči. Čtyřkolka se zateplenou a vyhřívanou kabinou by mohla rozšířit autopark hasičů ještě v letošním roce.

dezinfekce

Jedním z důvodů k pořízení nové techniky je narůstající počet zásahů v nepřístupném terénu, jako jsou transporty pacientů k sanitce, ale také požáry a pátrací akce. Hasiči rovněž chtějí reagovat na rozvoj areálu Bíla voda a výsypky, kde je stále více běžců a cyklistů. Právě ke zraněným sportovcům a výletníkům často mají záchranáři a hasiči ztížený přístup, navíc si nejednou poškodili vozidla.

Chodovská jednotka operuje kromě územní města také v lesích či na kopcích v blízkém okolí.

„Uvízli jsme v nepřístupném terénu a k pacientovi jsme měli ještě několik kilometrů. Nakonec musela přijet obdobná speciální technika a transport osoby po hodině a půl dokončit,“ připomněl nedávný zásah velitel chodovských hasičů Jiří Kiss s tím, že právě pro tyto případy je čtyřkolka ideální.

Vůz podle něj najde využití i v jiných oblastech, například při pomocných pracích pro město a zajištění městských akcí.

Pořízení čtyřkolky včetně příslušenství vyjde zhruba na 800 tisíc korun, přičemž Karlovarský kraj by mohl poskytnout přibližně 200 tisíc korun formou dotace.

„Nákup je podmíněn získáním krajské dotace,“ poznamenal velitel.

„V poslední době se nám potvrdilo, že kvalitní technika se vyplácí. Vnímáme to jako investici do bezpečnosti nejen Chodováků,“ doplnil starosta Chodova Patrik Pizinger.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.04.2021 14:15




0 +
 

Hlavní zprávy