Cheb: Zmocnila se karty a vybírala peníze

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetileté cizinky, kterou obvinili ze spáchání přečinů krádeže ve stádiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněná se měla v polovině listopadu minulého roku zmocnit ve večerních hodinách v parku u budovy vlakového nádraží v Chebu platební karty, která patřila dvaapadesátiletému muži z Klatov. Zhruba o dvě hodiny později se měla vydat k bankomatu a v rozmezí tří minut provést pět výběrů finančních prostředků. V jednom případě byl bezhotovostní výběr schválen a ve čtyřech případech zamítnut. Následující den měla v brzkých ranních hodinách přijít k jinému bankomatu v Chebu a ze tří pokusů se jí mělo povést v jednom případě finanční prostředky vybrat. O totéž se měla pokusit ještě tentýž den i den následující. Ze čtyř výběrů se jí mělo povést finanční prostředky vybrat ve dvou případech.

Tímto svým jednáním měla muži způsobit škodu téměř 5 tisíc korun. V případě, že by byly schváleny všechny výběry z bankomatů, o které se cizinka pokusila, způsobila by muži škodu dalších přibližně 25 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí cizince trest odnětí svobody až na dva roky.


nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.06.2021 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy