Na vstupu do chebské nemocnice měří lidem teplotu moderní termokamera

Speciální bezkontaktní termokamera nyní měří v chebské nemocnici teplotu příchozím před návštěvou jednotlivých oddělení. Přístroj nemocnici zdarma zapůjčila společnost ICS-systémy, která sídlí v Karlových Varech. Termokamera pomáhá ochránit pacienty i zdravotníky před šířením nákazy koronavirem.

dezinfekce

„Takové zařízení v chebské nemocnici velmi potřebujeme, zjednoduší přístup, ověří, zda přicházející návštěvník nemá teplotu. Proto velmi děkujeme společnosti za zápůjčku, která dokazuje skvělý přístup regionálních firem, jež pomáhají všude, kde mohou,“ uvedl hejtman Petr Kubis.  

Termokamera funguje na principu termovize, snímá teplotu lidského těla.

"Má termovizní objektiv i klasický, aby byl vidět obraz obličeje člověka, kterému se prostřednictvím čipu naměří teplota. Odchylka je pouze 0, 1 až 0, 2 stupně. K našemu kraji máme silné vazby a považujeme to za možnost, jak v této chvíli účinně pomoci. Kamera bude v nemocnici asi měsíc,“ uvedl jednatel společnosti ICS-systémy Libor Sladký.

Před časem zasáhla nákaza i v řadách zdravotníků chebské nemocnice, situace se už ale lepší.

„Jsme rádi, že se postupně zlepšuje stav nemocných zdravotníků chebské nemocnice, kde se jich nakazilo COVID-19 celkem 26, z toho polovina je vyléčena a jsou zpět v práci. Přejeme všem hlavně hodně sil, samozřejmě i pacientům,“ dodal hejtman.

Od 30.4.2020 jsou také v areálu nemocnice v Chebu zahájeny odběry pro samoplátce, jen na první den bylo objednáno v Chebu prvních 48 zájemců.

Více k možnosti objednávek najdou lidé na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy