Cheb: Město instaluje kamery na křižovatkách

Na křižovatce ulic Pražská a Wolkerova, na sloupech světelné zabezpečovací signalizace (semaforech), přibylo drobné zařízení, kamery.

dezinfekce

Jedná se o zásadní změnu v takzvané propustnosti křižovatky. Doposud byla propustnost křižovatky řízena indukčními smyčkami, které registrovaly přijíždějící vozy, vjíždějící do křižovatky a dle množství, intenzity projíždějících vozů situovaly „zelenou vlnu.“ Indukční metoda má svá omezení v přenosu signálu do řídící skříně a smyčka je náchylná na poškození, kdy vodič smyčky je umístěn v asfaltu vozovky.

To při použití nového systému měření, pomocí kamer, odpadá. Signál z videokamery je rychlejší, není třeba narušovat povrch vozovky a tím se prodlouží její životnost. A hlavně město očekává, že se zvýší propustnost křižovatkou.

Obdobná měření kamerami by měla být v letošním roce instalována i na křižovatce ulic Evropská x Svobody a Evropská x Mánesova. Pokud kamerový systém splní očekávání, bude postupně nasazován na všechny křižovatky řízené semafory ve městě.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.05.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy