Cheb: Anketa Sportovec roku zná vítěze (TV Západ)

V sále Kulturního centra Svoboda se v pondělí 11. října konalo předávání ocenění nejlepších sportovců města Cheb za rok 2020.

dezinfekce

V kategorii Kolektivy mládež byli oceněni členové lukostřeleckého oddílu ESKA Cheb Mix týmu Barbora Brettlová a Filip Schulz, kteří získali 1. místo na MČR v terčové lukostřelbě žactva. Dále družstvo žactva do 14 let reflexní luk ve složení Filip Schulz, Barbora Brettlová a Marek Dusbaba za 2. místo na MČR v terčové lukostřelbě žactva. Za 2. místo na MČR žactva v silniční cyklistice v závodě dvojic si odměnu odnesl člen klubu PROFI SPORT Miroslav Fürbach. Za titul Mistra ČR ve futsalu byli po zásluze oceněni starší žáci FC Cheb. Družstvo juniorů oddílu vzpírání TJ Lokomotiva Cheb ve složení Zdeněk Vrbka, Tomáš Dunka, Robert Ferko, Stanislav Pastorek, Daniel Gabčo, Rudolf Ferko a Jiří Kerďo bylo oceněno za 4. místo v 1. juniorské lize.

Mezi kolektivy dospělých si zasloužili cenu členové družstva reflexního luku LK ESKA Cheb ve složení Martin Hámor, Vít Vejražka, Pavel Smažík ml., Tomáš Bouda a Michal Prosba za 1. místo na MČR v terčové lukostřelbě dospělých. A také Marek Novák a Tomáš Halbich z PROFI SPORT Cheb, kteří zvítězili na MČR v duatlonu v závodě dvojic.

V kategorii jednotlivců mládež byl oceněn reprezentant ČR ve stolním tenise v kategorii handicapovaní sportovci TTC Karlovarsko 2020 Kristián Jelínek. A také trojice členů lukostřeleckého oddílu ESKA Cheb: Barbora Brettlová za 1. místo na MČR v terčové lukostřelbě žactva, Vojtěch Baláž za vítězství na MČR v terčové lukostřelbě žactva a Petra Zikmundová za stříbro na MČR dospělých v halové lukostřelbě. 

A také Pavlína Motlíková z Jachtklubu Cheb za 4. místo na MČR v lodní třídě Optimist v kategorii ml. Žačky. Cenu získali také Alena Srogoňová z PROFI SPORTu Cheb za 5. místo na MČR v triatlonu a její oddílový kolega Vilém Šubrt za 4. místo na MČR v duatlonu. 

Individuální ocenění si vyzvedl také vzpěrač Zdeněk Vrbka za 3. místo na MČR juniorů z TJ Lokomotiva Cheb, atleti SKP Union Cheb Lukáš Petrikovič za 5. místo na MČR v běhu na 200 m a Jan Šmrha za stejné umístění v běhu na 200 m překážek. 

Oddíl rádiového orientačního běhu a orientačního běhu Radioelektronika Cheb měl šest oceněných: Danielu Trpákovou za šestinásobné vítězství na MČR, Alberta Plevného za čtyři první místa tamtéž a pak Barboru Doubravovou, Kristýnu Novotnou, Ondřeje Nikodéma a Danielu Šimáčkovou za vítězství na MČR. 

Oceněni byli také minigolfisté z TJ MG Cheb Tomáš Cheníček za 2. místo na MČR v kategorii juniorů a Jolana Nečekalová za vítězství na MČR v kategorii žákyň. TJ Cheb-Háje jezdecký oddíl měl mezi oceněným dvě členky Natálii Šímová za 1. místo na Junior Cupu a Rozálii Šímová za 1. místo na oblastním mistrovství.

Mezi dospělými uspěla Karolína Šimáčková za 2. místo na republikovém finále „Kritéria mladých koní“ z TJ AGRO Cheb. Z LK ESKA Cheb Martina Zikmundová za 1. místo na MČR v halové lukostřelbě a Jaroslav Zikmund za vítězství 1. místo na MČR v halové lukostřelbě seniorů. Dále Štěpán Novotný za 3. místo na MČR v olympijské lodní třídě Laser standard a Zdeněk Gebhart za 4. místo na MČR v olympijské lodní třídě Finn z Jachtklubu Cheb. 

Ze sportovního klubu stolního tenisu Cheb si ocenění odnesl Tomáš Tregler za 3. místo na MČR ve dvouhře. Za Sportovní klub vozíčkářů západočeského regionu byl oceněn Miroslav Hrbek za 3. místo v České parahokejové lize. David Richter z SKP Union Cheb - klub atletiky dosáhl na 4. místo na MČR do 22 let v běhu na 200 m a získal také cenu. TJ Minigolf Cheb reprezentoval na MČR 4. místem Jan Kadlec a také Eva Kadlecová vítězstvím mezi seniorkami a druhým místem mezi ženami. 

Mezi oceněnými sportovními funkcionáři byli František Jindráček z TJ AGRO Cheb za dlouholetou aktivní práci ve výboru a Miroslav Vrbka - vedoucí trenér a předseda oddílu vzpírání TJ Lokomotiva Cheb

Poslední kategorií oceněných byli trenéři. Z HC Stadion Cheb si pro cenu došel Pavel Hlavatý - šéftrenér klubu v žákovských kategoriích, za FC Cheb Jiří Musil - trenér mužstva starších žáků - Mistra ČR ve futsalu a za SKP Union Cheb - klub atletiky Miloslav Novák - bývalý výborný překážkář, který předává své zkušenosti chebským atletům již dlouhá léta. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy