Byla vyhlášena veřejná sbírka - Adámkova cesta

Adámek Chramosta se narodil jako zdravé miminko 17. června 2018 v sokolovské nemocnici. Když přišel na svět, vážil skoro 3,6 kg a měřil 50 cm. Pro rodiče, maminku Kláru a tatínka Samuela, to byl nejšťastnější den v jejich životě.

dezinfekce

Kolem pátého až šestého měsíce si rodiče všimli, že se Adámkův fyzický vývoj zastavil. Následoval kolotoč vyšetření se zdrcujícím výsledkem. Adámka postihlo vzácné genetické onemocnění Spinální muskulární atrofie (SMA). V dalším boji se zákeřnou nemocí nyní může chlapečkovi pomoci veřejná sbírka.

Adámek naštěstí mohl pouhý týden po stanovení diagnózy nastoupit na náročnou a nákladnou léčbu lékem Spinraza, který sice genové onemocnění nevyléčí, ale dokáže aktivovat jiné kopie genu, aby zastaly práci onoho chybějícího. Léčba by tak mohla zlepšit a hlavně prodloužit Adámkovu cestu životem. Jedna dávka léku, který se aplikuje lumbální punkcí do mozkomíšního moku, přitom stojí dva miliony korun! Ve spolupráci s Fakultní nemocnicí v Motole ji Adámkovi naštěstí financuje pojišťovna.

Adámek bude potřebovat řadu kompenzačních pomůcek, invalidní vozík, speciálního asistenta ve škole, odsávačky, židličky i autosedačky. Už napořád bude k životu potřebovat dalšího člověka. Pokud chcete Adámkovi finančně pomoci, můžete libovolnou částku odeslat na transparentní účet: 2701658568 /2010  – Fio banka.

Příspěvky se budu využívat na nákup zdravotnických, rehabilitačních a hygienických pomůcek, lékařského spotřebního materiálu, na platbu speciálních kurzů a rehabilitací, fyzioterapie a na doplatky kompenzačních a zdravotních pomůcek, které pomáhají zvládat běžné věci, které jsou pro ostatní samozřejmostí.

Více se o cestě Adámka Chramosty dozvíte na www.adamkovacesta.cz a sledujte ho i na stránce facebook/Adamkovacesta.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy