Boží Dar: Návštěvníci Trail Parku Klínovec našli mladíka v bezvědomí

"Dnes krátce po poledni oznámili návštěvníci Trail Park Klínovec na tísňovou linku Horské služby nález mladíka v bezvědomí po pádu z kola. Ze stanice Boží Dar proto okamžitě vyjeli dva záchranáři. Jeden terénním automobilem a druhý na čtyřkolce. Bylo známo pouze přibližné místo události, a proto, když na místo dorazil první ze zasahujících záchranářů, vydal se dál po trailu pěšky, aby mohl upřesnit polohu zraněného druhému v terénním autě," uvádí na svých facebookových stránkách horská služba.

dezinfekce

"Když po pár desítkách metrů nebyl nikdo, kdo by vyžadoval ošetření, nalezen, vypůjčil si záchranář kolo od projíždějícího bikera a pokračoval dál po trailu. Po nalezení zraněného, provedl prvotní ošetření. Následně již i s kolegou nasadili krční límec, zafixovali dotyčného do vakuové matrace a na rakouském vozíku ho za pomoci přihlížejících transportovali k terénnímu automobilu. Tím ho pak následně přepravili na parkoviště, kde již čekala posádka Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje i s lékařem," popsali pracovníci horské služby.

"Tímto bychom chtěli poděkovat návštěvníkům trailparku, kteří poskytli zraněnému první pomoc, mladíkovi za zapůjčení kola pro urychlené nalezení raněného a všem, kdo pomáhali s transportem k terénnímu automobilu. Dále bychom Vás chtěli požádat, pokud uvidíte u trailu zásahovou techniku Horské služby a ceduli s nápisem STOP, nevjíždějte na daný trail. Ohrožujete tím nejen sebe, ale i nás při naší práci, děkujeme," uvádí dále.


Zdroj: fb Horská služba Boží Dar / Klínovec

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.08.2021 21:20




0 +
 

Hlavní zprávy