Ašské roušky budou chránit lidi v Německu a Itálii

Roušky pro partnerská a spolupracující města v zahraničí. Gesto, se kterým nyní přišla ašská radnice, je reakcí na novou povinnost nosit roušku v dopravních prostředcích a obchodech, zaváděnou ve spolkových zemích Sasko a Bavorsko. Na hraničním přechodu Doubrava - Bad Elster po stovce roušek dne 21.4.2020 z rukou místostarosty Aše Pavla Klepáčka převzali starostové saských měst Bad Elster a Adorf, pánové Olaf Schlott a Rico Schmidt.

dezinfekce

Stejným počtem budou obdarována také další německá města, například Selb či Rehau. Balíček s ochrannými prostředky bude také odeslán do Fiumefreddo di Sicilia, partnerského města v Itálii.

Textilní roušky pocházejí ze skladu Městského domu dětí a mládež Sluníčko, které koordinuje úsilí místních výrobců. Dobrovolníci, například z řad seniorů nebo také z vietnamské a mongolské komunity, šijí ochranné pomůcky už několik týdnů. Připojily se také některé firmy, na nákup látek přispěla i ašská radnice. Za tu dobu se jim podařilo vyrobit už 20 tisíc roušek. Dům dětí a mládeže zajišťuje distribuci hotových výrobků a materiál na jejich výrobu, zapůjčil také šicí stroje.

Roušky jsou pro zájemce k dispozici v domě dětí a také na městské policii.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.04.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy