Aš: Byl vytvořen web o životě ve městě. Cílí na mladé rodiny

Město Aš vytvořilo přehledný web, kde nabízí potřebné informace ze všech oblastí života. Například plánované investice v oblasti bydlení, aktuální nabídky zaměstnání, nebo podporu začínajícím podnikatelům či rodinám v sociální nouzi. Součástí internetových stránek je rovněž formulář pro zasílání dotazů a podnětů, které je možné podávat i anonymně. Stačí zadat zpětnou e-mailovou adresu.

dezinfekce

www.spokojeniasakovi.cz – Vše přehledně, na jednom místě

Projekt Spokojení Ašákovi je nový komunikační nástroj města Aš, kterým chce občanům přiblížit nejbližší kroky i dlouhodobé cíle v rozvoji služeb a infrastruktury.

„Koncept jsme vytvořili dle základních potřeb, resp. oblastí života a situací, kterými se občané zabývají. Chceme jednoduchým způsobem nabídnout potřebné informace a zároveň efektivně získávat přehled o potřebách občanů a problémech, které řeší,“ řekl k projektu starosta Aše Dalibor Blažek. 

Součástí strategie je koordinace dotčených orgánů, jakož i komunikace a spolupráce s místními neziskovými organizacemi, nebo s regionálními zaměstnavateli, jako partnery. Například úřad vstřícný maminkám, nebo podpora pro pracující rodiče.

Průzkum veřejného mínění
Pro zmapování aktuálních potřeb občanů město spustilo i rozsáhlý průzkum a veřejné besedy, jejichž výsledky mají posloužit k nastavení dalších nástrojů.

„Nechceme přejímat roli jednotlivých členů rodiny ani nijak zasahovat do jejího života. Usilujeme o podporu rodině, jako celku a zároveň lidského kapitálu, což v konečném důsledku vede ke spokojenému životu ve městě,“ podotkla radní pro oblast sociálních věcí Kamila Černá.

Město Aš se v aktivní rodinné politice zaměří zejména na oblasti bydlení, zaměstnání, podnikání, služby, bezpečnost i volný čas. Cílovými skupinami tak budou maturanti, resp. absolventi středních a vysokých škol, mladé páry a manželé, rodiny s dětmi, rodiče samoživitelé, nebo rodiny pečující o osobu blízkou.


Zdroj: Bc. Pavla Sofilkaničová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy