Alej přátelství během slavnosti dostane titul Alej roku 2018

K vítězné Aleji přátelství u jezera Medard přibude pamětní deska. Během slavnosti v sobotu 11. května ji odhalí spolek Arnika, předá ceny vítězi ankety Michaelu Rundovi a představí zbrusu nové logo. O krásách alejí a památných stromech pohovoří patronka ankety spisovatelka Marie Holečková. S hudebním překvapením vystoupí patronky Sestry Havelkovy.

dezinfekce

Titul nejkrásnější aleje za rok 2018 bude připomínat pamětní deska uprostřed dubové Aleje přátelství, kterou odhalí Arnika s místními dobrovolníky, jež se na výsadbě podíleli. Autor vítězné nominace Michael Rund obdrží během slavnosti jako hlavní cenu let balonem od Lucky Balon.

„Velmi si vážíme, že Alej přátelství získala v obrovské konkurenci přízeň lidí ze všech koutů vlasti. V roce stého výročí naší republiky alej vysadilo sto rodin z Karlovarského kraje a pevně věřím, že se stane inspirací pro ostatní a pomůže šířit myšlenku přátelství stovky let,“ říká autor vítězné nominace Michael Rund.

Slavnost Alej roku 2018 začne ve 14 hodin u jezera Medard na Sokolovsku v blízkosti stávající infocedule, viz mapa https://mapy.cz/s/3pRHv. Během alejového svátku spisovatelka Marie Holečková představí krásy alejí, pěvecké trio Sestry Havelkovy obohatí odpoledne prvorepublikovým swingem. Patronky s loňským vítězem nakonec zahájí nový ročník Aleje roku 2019.

Alej přátelství se stala vítězkou v konkurenci 92 alejí a stromořadí z celé České republiky a v anketě Alej roku 2018 získala 1592 hlasů (viz zde). Alej tvoří sto dubů zimních, které odolají extrémním podmínkám jižního svahu s jílovým podložím v místě bývalého hnědouhelného dolu v blízkosti jezera Medard. Rodiny, které se podílely na výsadbě, se zavázaly k péči o stromy a o svých aktivitách informují na svém profilu Medard Lake1. Jedná se teprve o druhou mladinkou alej v anketě, ve které dosud soutěžily majestátní vzrostlé aleje.


Zdroj: Ing. Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arnika 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy