5 zaručených tajemství pro krásnou pleť po 35. roce

Každá žena chce vypadat krásně v jakémkoliv věku. Rozkošné vlasy, nádherné nehty a bezchybná pleť. Ale po 35. roce naše pleť začíná ztrácet pružnost a objevují se drobné vrásky. Jak prodloužit mládí a krásu pleti? To si řekneme v dnešním článku.

dezinfekce

Tajemství č.1: Kvalitní hydratační pleťový krém 

Každá pleť potřebuje pravidelnou komplexní péči. To znamená, že každé ráno a večer potřebujete pleť očistit, tonizovat a hydratovat. Pro poslední krok v péči o pleť po 35. roce odborníci doporučují mít ve svém kosmetickém arzenálu pleťový krém, který pleť dobře hydratuje. Proces stárnutí sice není možné zastavit, existuje možnost jej oddálit nebo zpomalit. Pleť stárne rychleji, pokud je dehydratovaná. Volte krémy s obsahem kyseliny hyaluronové, kolagenu, retinolu, vitamíny E a C a peptidy. Kvalitní pleťový krém můžete vybrat zde https://makeup.cz/categorys/37541/. Je důležité zvolit kosmetiku podle typu vaše pleti, která bude vyhovovat její konkrétním potřebám. A samozřejmě dodržuje pitný režim. 

Tajemství č.2: Chraňte pleť před sluncem

Aplikujte krém, který obsahuje ochranný SPF faktor. Aplikujte ho alespoň půl hodiny před pobytem na slunci. Slunce na pleť působí docela agresivně, urychluje proces stárnutí a může způsobit tvorbu pigmentových skvrn. 

Tajemství č.3: Naučte se pečovat o oční okolí

Pokožka očního okolí je velmi tenká, jemná a citlivá, je mnohem náchylnější k podráždění, vysychání a tvorbě vrásek. Proto by se ji měla věnovat zvláštní pozornost. Každý den aplikujte krém, určený speciálně na oční okolí, který napíná, rozjasňuje, zvlhčuje a posiluje pleť. Pro tuto oblast se také doporučuje pravidelně nanášet masky a náplasti: zmírňují známky únavy, redukují otoky a tmavé kruhy.

Tajemství č.4: Jemná péče

Nedoporučuje se používat kosmetické přípravky, které obsahují alkohol nebo jiné agresivní látky. Pleť vysychá, je podrážděná a náchylná k zčervenání. Vyhněte se tonikům s obsahem alkoholu, příliš agresivním peelingům a scrubům.

Tajemství č.5: Kvalitní spánek a plnohodnotný odpočinek

Bezesná noc či namáhavá nebo celonoční práce znamená, že naše tělo nemělo dostatek času na regeneraci. Jak se známky únavy projevují na naši pleti? Objeví se otoky a tmavé kruhy kolem oči, pleť ztratí přírodní jas a záři. Aby vaše pleť měla krásný přirozený lesk a zdravý vzhled, dopřejte svému tělu kvalitní spánek. 

A jaké tajemství krásné pleti využíváte vy?

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy