2009 – Sokolov: Řidiči si budou moci zkontrolovat průjezdnost (3818) (TV Západ)

Řidiči v Sokolově se pravděpodobně již na podzim dočkají nové možnosti, jak si naplánovat průjezd městem. Vzhledem k velkým rekonstrukcím, např. mostu u Transmotelu či vlakového nádraží, bude totiž průjezd na více místech v budoucnu velmi ztížen. Instalace webových kamer umožní občanům sledovat aktuální dopravní situaci. Umístěny by měly být v ulici Chebská nebo na Šenvertu, Boženy Němcové a Karla Čapka.

dezinfekce

„Určitě jsou teprve v jednání, ale měly by být cca 3 kamery ve městě,“ uvedla manažerka prevence kriminality Petra Dietlová.

Kamery by měly mít i noční vidění a svými parametry by měly vyhovět do následného zařazení do městského kamerového systému. Zatím však budou součástí informačního portálu na adrese bezpecne.sokolov.cz. Zde najdou občané i další informace o situaci ve městě. Budou moci poukazovat na problémy ve svém okolí, k dispozici bude poradna, kontakty na členy pracovních skupin, ale i SMS brána. 

„Všechno, co se stalo ve městě, co se týče jak krizového řízení, tak i Policie ČR a Městské policie – vše by tam mělo být jako on-line přenos,“ dodala Dietlová.

Celý projekt nazvaný Bezpečné město má za cíl zlepšit bezpečnostní situaci na území města. Jednotlivé obvody byly rozděleny na policejní územní části, o které se stará tým tvořený z osob znalých konkrétních lokalit. Tzn. tři až čtyři policisté, městský strážník a zastupitel městského zastupitelstva.

„Projekt je financován z Ministerstva vnitra, Odbor prevence kriminality, kde jsme zažádali a dostali dotaci. Takže 80% procent platí Ministerstvo vnitra a 20 % je podíl města,“ vysvětlila Petra Dietlová. 

Náklady projektu by měly být okolo 580 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy