2002 – Sokolov: Vjezd k poliklinice zůstane pro sanitky volný (TV Západ)

Sokolovská městská Rada se na svém posledním jednání opětovně zabývala otázkou, zda-li na začátek chodníku vedoucího po okraji Zámeckého parku k místní poliklinice umístí pevnou zábranu znemožňující vjezd vozidel.

dezinfekce

Na chodník totiž kromě sanitních vozů zajíždí také řada dalších nedisciplinovaných řidičů. 

Vedení polikliniky ale město požádalo, aby tento problém neřešilo radikálním způsobem, tedy umístěním zátarasů, protože cestu potřebuje k přepravě pacientů na vyšetření počítačovým tomografem. 

"Že samozřejmě ctí dohody s městem, že pokud tam přijede nějaké auto, vrátný bude volat Policii, aby dostal pokutu, tam se samozřejmě jezdit nesmí. Ale abychom tam nedělali žádné zábrany," shrnul situaci místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Poliklinika přitom před časem, když se Rada tímto problémem zabývala poprvé, přislíbila, že do konce letošního roku přestane CT přístroj používat a umístění zábrany tak nebude již nic bránit. Nyní ale svůj původní záměr přehodnotila a v důsledku toho požádala město, aby stávající situaci i nadále tolerovalo. 

Sokolovští Radní nakonec rozhodli, že se umístění pevného zátarasu opět odkládá. 

"To znamená, že bereme, že nějaká opatření byla přijata ze strany LPZ, tzn. že něco s tím udělali, nějaké cedulky,  vrátný volá, když se tam nějaké auto dostane a tím pádem bere, že to sice není splněno, co jsme chtěli, ale částečně, že prostě nebudeme dělat radikální řešení," dodal Dvořák. 

Vjezd sanitek na chodník by tak měl být i nadále tolerován, ostatní řidiče by pak měli pokutovat příslušníci Policie. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.12.2022 12:00
Video




2 +
 

Hlavní zprávy