2002 – Sokolov: Na Baníku je nové dětské multifunkční hřiště (TV Západ)

Před několika dny bylo ve sportovním areálu sokolovského Baníku dokončeno nové dětské hřiště, jehož výstavba byla zahájena v půlce listopadu. Špičkově vybavené hřiště s řadou dřevěných atrakcí a prolézaček má přitom poněkud netradiční charakter lišící od klasických sídlištních dětských hřišť.

dezinfekce

Využívat by ho neměly pouze děti, ale co možná nejširší spektrum návštěvníků sportovního areálu. 

"Naše záměrem je, protože jsme sportovní areál, aby to oslovilo širokou veřejnost, ale se záměrem na rozvoj pohybových aktivit a rozvoj zručností, ale tím zároveň oslovit veřejnost jako takovou, jak sportovce, tak tu veřejnost," popsal Ján Pari ze Správy sportovních zařízení. 

Nové hřiště, jehož vybudování, a to včetně úprav okolí, přijde zhruba na 900 tisíc korun, je rozděleno do tří částí. První je určená menším dětem, další dvě, a to paralelní překážková dráha a posilovna v přírodě, pak především sportovcům a mládeži. Počátkem příštího roku, až to dovolí klimatické podmínky, se přitom ještě počítá s dobudováním zázemí v okolí hřiště.

"Doděláme tam budovu, je to budova, kde bylo dříve občerstvení. Vedle toho je v současné době posilovna v přírodě. Bude tam ohniště, lavičky, ty už tam částečně jsou. A bude tam takové zázemí, kde lze udělat nějaké občerstvení přenosné atd.," dodal Pari. 

Správa sportovní zařízení počítá v příštích letech s dalšími rozsáhlými úpravami areálu. V plánu je mimo jiné oprava jedné z budov, kde vznikne zázemí, včetně kryté umělé dráhy pro atlety, výstavba kryté tenisové haly  a fotbalového hřiště s umělým povrchem, či generální rekonstrukce travnaté plochy na hlavním hřišti. Jedna z těchto akcí by, v případě získání potřebné finanční dotace, přitom měla být realizována ještě v příštím roce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy