2002 – Cheb: Proběhly první závody dětských jezdců motokár (TV Západ)

Motokárový okruh v Dolních Dvorech u Chebu zažil 5. října jednu zajímavou premiéru. Vedle klasického okruhového závodu zde místní Sportovní klub Top Kart poprvé představil veřejnosti novou sportovní disciplínu – slalom dětí ve věku od 6 let. Příchozí mladí adepti motoristického sportu si tak mohli většinou poprvé v životě vyzkoušet jízdu v závodní motokáře.

dezinfekce

"Náš sportovní klub si tento slalom ne vymyslel ale převzal trošku z Německa, právě jako výchovný projekt pro nejmenší jezdce. Nám sem chodí již tradičně lidi dospělí nebo studenti a měli jsme malou nabídku programu pro děti. Z toho důvodu jsme pořídili dvě dětské motokáry, kde učíme právě ty nejmenší děti od 6 let jezdit na motokáře," popsal Miloš Pokorný z SK Top Kart Cheb. 

Tato nová disciplína, která představuje pilotní projekt rozsáhlého programu přípravy mládeže, má dětem především umožnit vstup do závodního motokárového sportu. 

"Ten mladý jezdec na motokáře se u nás naučí motokáru ovládat. Naučí se dávat plyn, naučí se brzdit a naučí se projíždět trať slalomovou, což je velice důležitý prvek, než bude moci na okruh. Samozřejmě, že jako sekundární pozitivum je to, že se naučí ovládat motorové vozidlo a naučí se zodpovědně chovat v silničním provozu," dodal Pokorný. 

V samotném motokárovém závodě jetém na 10 minut si prvenství odnesl Milan Balko, který v sedmičlenné finálové jízdě zvítězil před Janem Kubešem a Štěpánem Jelínkem. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy