2001 – Sokolov: Radnice musí zveřejnit odměny pracovníků úřadu (TV Západ)

S mírnými výhradami hodnotí vedení sokolovské radnice precedentní rozsudek ostravského Krajského soudu, který přiznává občanům právo na získání informace o výši odměn funkcionářů a úředníků na radnicích. Co se týče odměn uvolněných funkcionářů, zde panuje obecný souhlas. Radnice tyto informace nikdy ani netajila. Poněkud jiná je ale situace u odměn zaměstnanců úřadu.

dezinfekce

„Co se týče platů normálních pracovníků úřadu, tak si myslím, že by měli mít stejná práva a stejné povinnosti jako zaměstnanci ostatních institucí. Na stranu druhou, mě osobně – z osobního hlediska mi to nevadí, přeci jen jsou placeni z daní,“ uvedl starosta Karel Jakobec. 

Rozhodnutí soudu má podle představitelů sokolovské radnice ale také jeden pozitivní aspekt. Lidé by se alespoň měli dozvědět, že platy úředníků nejsou nikterak horentní. 

„Vytrhnout z toho platu jen odměny, to se mi zdá úplně podivné. To se potom mohou ptát na osobní příplatky, na příplatky za vedení. Pochopil bych, kdyby soud rozhodl – zveřejněte veškeré platy či nezveřejněte žádné, ale zveřejnit část platu, nevím, zda je to ideální rozhodnutí,“ dodal starosta. 

Sokolovská radnice bude tedy rozhodnutí ostravského soudu respektovat. Všem občanům na žádost o informaci týkající se výše odměn funkcionářů a úředníků odpoví.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy