2001 – Sokolov: Preventisté získali dotaci na sedm projektů (TV Západ)

Sokolovské středisko prevence kriminality získalo pro letošní rok od Ministerstva vnitra finanční podporu pro sedm svých projektů. Preventisté přitom ministerským úředníkům předložili ke schválení celkem devět projektů.

dezinfekce

„Bylo nám přiděleno 476 tisíc korun,“ upřesnil Rudolf Volf.

V průběhu letošního roku tak bude v připravovaném areálu dětského dopravního hřiště u sídliště Vítězná umístěna umělá horolezecká stěna. Zcela ojedinělým projektem je pak příprava pracovního sešitu, který se má stát jakýmsi deníčkem pro žáky druhých tříd, kde budou nenásilnou formou seznámeni s prací policie, problematikou kriminality, dopravní výchovou či nebezpečím drog. 

Z ostatních projektů jmenujme pak alespoň vytvoření počítačového globálního informačního systému města Sokolov, otevření kroužku Dovedné ruce pro žáky ze sociálně slabších rodin na 4. ZŠ či zřízení linky Naděje, která již nyní začíná v odpoledních hodinách zkušebně fungovat. Z tohoto výčtu tedy vyplývá, že zaměření letošních projektů je opravdu široké. 

„Jednak na situační prevenci, na informatiku a projekty sociální prevence,“ vyjmenoval Volf. 

Na každém projektu, který získal podporu ministerstva, se musí město finančně spolupodílet min. z 10 procent. Konečná částka ale vyplyne, až podle skutečných nákladů na jednotlivé akce. V loňském roce např. nakonec dosáhla spoluúčast města přibližně 40 % z celkových výdajů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy